X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Real Madrid bo jutri na Santiagu Bernabeu odigral povratno tekmo španskega superpokala proti Barceloni in trener belega baleta, Jose Mourinho, je zato analiziral prihajajočo tekmo na novinarski konferenci: “Srečanje je odprto. V La Ligi smo izgubili zadnjo tekmo doma. V pokalu smo izgubili tukaj in v Barceloni in ne vem kako nismo zmagali … V superpokalu smo remizirali in še enkrat ne vem kako nismo zmagali v Barceloni. Oboji imamo odlični ekipi z nekaterimi od najboljših igralcev in zato se lahko vse zgodi.”

Trener belega baleta se povsem zaveda, da bo težka tekma in da je zato težko pripraviti načrt tekme, ob enem pa se zaveda, da je srečanje še odprto glede na rezultat prve tekme. “Zelo težko je narediti načrte za tekmo in ob enem bo tudi težko, da bodo šle stvari po naših načrtih. Nikoli ne veš kaj se bo zgodilo in tekma se odloča na majhnih podrobnostih. Načrt igre je zelo težko narediti, ko imajo oni žogo, zato moramo mi se dobro braniti in ko bomo imeli žogo, bomo morali poskusiti igrati dobro s svobodo v napadu in poskusiti doseči zadetek. Če lahko temu rečete načrt, je to osnovni načrt. Ko imajo oni žogo, se branimo in ko jo imamo mi, bomo poskušali takoj zadeti,” je pojasnil Mourinho, ki je še dodal, na vprašanje kaj vse mora storiti ekipa za zmago proti Barceloni: “Nič. Prvo tekmo ste videli enako kot jaz. Veste kako uravnati stvari na igrišču in veste, da je prehod iz 1-0 na 1-1 v eni sami minuti zelo pomembna razlika. Ekipa je odigrala dobro in potrudili se bomo, da še enkrat odigra dobro.”

Real Madrid je sedaj tudi uradno se okrepil s hrvaškim nogometašem, Lukom Modrićem in portugalski trener je govoril o njegovi telesni pripravljenosti in njegovem prilagajanju na ekipo. “On je v normalni telesni pripravljenosti za nekoga, ki ni treniral s svojo ekipo nekaj časa in ni niti veliko igral. Dobil je nekaj minut v svoji reprezentanci, vendar nič drugega. Mislim, da bo glede na njegove telesne pred pozicije ne bo potreboval veliko časa, da bo prišel v formo. Mislim, da bo kmalu na voljo za igranje.” V zvezi s položajem, ki ga bo prevzel na igrišču je Portugalec poudaril: “Kjerkoli se bo počutil neprijetno,” se je pošalil: “Ko smo se okrepili z igralcem smo vedeli, kje je njegova primarna pozicija igranja in zato smo si želeli, da bi podpisali pogodbo z njim in zakaj nam je vzelo toliko časa. On je bil naša prva tarča. Vemo kakšna je njegova igra je vemo kateri je njegov najljubši igralni položaj. Igral bo na mestu, ki mu je najljubši. Zagotovo ne bo igral kot število 9 ali levi bočni branilec.”

Trener je dobil tudi vprašanje o zadnji prvenstveni tekmi in če je zaradi tega imel sestanek s svojimi igralci, na katerega je odgovoril: “Govoril sem z njimi, vendar pa nimam nič za povedati glede tega kar sem jim povedal. Nisem si ogledal poročil medijev, vendar pa sem videl, da so nekateri poročali o tem srečanju. Res je, da smo imeli sestanek in da sem povedal tisto kar je bilo za povedati glede analize prejšnje tekme. Ne bom pa vam povedal kaj se rekel.”

José Mourinho je tudi povzel tri tekme, ki jih je njegova ekipa odigrala do sedaj: “Na prvi ligaški tekmi lige je bila naša igra sprejemljiva, ni pa bila spektakularna. Ekipa je dobro odigrala v drugem polčasu. Remizirali smo, čeprav smo si zaslužili zmago. To je po mojem mnenju normalno. Na drugi tekmi smo igrali tudi proti težkemu nasprotniku. V  prvem polčasu smo se potegnili nekoliko nazaj in v drugem polčasu je bila igra zelo uravnotežena in je po mojem mnenju dobra, kljub rezultatu je dejstvu, da smo izgubili s 3-2. Tudi to je sprejemljivo. Na tretji tekmi je bila uspešnost ekipe nesprejemljiva v vseh pogledih, koncentracija, taktično … zame je bilo vse nesprejemljivo”. “Na stadionu Getafe je ekipa igrala tako kot je igral Cristiano. Ni bil niti boljši in niti slabši od ekipe. To je razlog, zakaj sem celotno postavo postavil v isti čolnu, kjer nihče od igralec ni bil boljši od drugih,” je izjavil o igri Ronalda.

“Ricardo ni del naših načrtov za sezono. Imamo štiri osrednje branilce, vendar pa imamo pogodbo z igralcem in to moramo spoštovati. Veliko ekip se zanima za Ricarda. On je kakovosten igralec in obstaja interes za njega. Obstajajo različne ekipe iz različnih lig, ki so izrazili interes za njega. To je odvisno od njega, ali bo še naprej igral nogomet ali bo ostal v Real Madridu in izpolnjeval svoje pogodbene obveznosti in praktično končal svojo športno kariero. Pepe je včeraj dobro treniral in ni imel nobenih težav. Prej je odšel s treninga zaradi rojstva hčerke. Mami in hčerki gre dobro in mislim, da bo danes boljši kot kdajkoli prej in upamo, da bo lahko igral jutri,” je izjavil o položaju Carvalha in Pepeja.

V zvezi z odhodi in prihodi nogometašev pa je pojasnil, kakšno je stanje do konca prestopnega roka. “Ne morem iti v podrobnosti o tem kaj sem govoril z vsakim igralcem. Moramo počakati do 31. avgusta s Kakájem. Če gre, gre in če ne, ne, bomo poskušali dobiti najboljše iz njega, tako kot iz vsakega igralca v naši ekipi. Toda trg je še vedno odprt in ekipa še ni dokončana,” je dejal Mourinho.

“Nimam teh težav. Za mene je samo razlika v odnosu med prvima dvema tekmama in zadnjo. Zame je osvojitev superpokala ali premagati Barcelono ni pomembno. Zame je pomembna stvar vedeti, če je bil odnos, ki smo ga pokazali proti Getafam samo trenuten, ali če je to položaj, ki izhaja iz določenega psihološkega profila nekaterih igralcev. To je temeljna točka za mene. Lahko izgubimo superpokal ali tekmo. Ampak zame je bistveno, da vem katere igralce imam in s kakšnim individualnim in kolektivnim psihološkim profilom imam opravka. In če so bile razmere proti Getafam samo občasne ali če se bodo ponovile spet jutri. To je edina stvar, ki me skrbi,” je zaključil dtrener Real Madrida.