X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Prva novinarska konferenca Modrića

Luka Modrić je bil predstavljen kot novi igralec Real Madrida. Hrvaški centralni vezist je v prisotnosti Emilia Butragueña opravil svojo prvo novinarsko konferenco kot igralec Real Madrid v tiskovnem središču Santiaga Bernabéu: “V čast mi je, da sem v največjem in najboljšem klubu na svetu. Vse kar potrebujem, da napredujem kot igralec imam tukaj: najboljšega trenerja in najboljše igralce, ki mi bodo omogočili, da bom užival v svojem nogometu. Tako sem srečen in zadovoljen. Komaj čakam, da začnem igrati z ekipo, ker to predstavlja zame velik izziv. To je največji izziv v moji karieri in prepričan sem, da bom izpolnil svoje ambicije. To je eden izmed mojih najsrečnejših dni v moji karieri.”

Hrvaški reprezentant je spregovoril o izzivih, s katerimi se sooča v tej novi fazi svoje kariere: “Želim si dobiti mesto v ekipi in zato bom moral trdo delati. Bo težko, vendar pa sem pripravljen. Prišel sem igrati nogomet in napredovati vsak dan. Sam sebi sem si postavil izziv osvajanja naslovov z Real Madridom. To so moje osebne želje in izzivi. Najbolj udobno se počutim na sredini igrišča in upam, da bom lahko dobil mesto na tem položaju, vendar pa lahko igram tudi na drugih igralnih mestih. To je odvisno od trenerja kako se bo odločil. Se pa počutim najboljše na sredini igrišča. Ponosen sem, da sem tukaj. Ta ekipa je imela že veliko odličnih igralcev tako, da je to eden izmed mojih najsrečnejših dni v mojem športnem življenju.”

Modrić je spregovoril tudi o pogajanjih in dolgotrajnem procesu, ki ga je doživel preden je postal igralec Real Madrida: “To je bil dolgotrajen proces, vendar pa sem končno tukaj. Vesel sem, počaščen in ponosen, da sem v največjem in najboljšem klubu na svetu. Vesel sem, da sem tukaj in takoj si želim trenirati in igrati z ekipo. Pripravljen sem storiti vse kar je potrebno za to. Želim igrati nogomet in dobiti svoje mesto v ekipi. Vem, da bo težko, vendar pa mislim, da imam kakovost za igranje tukaj. To bo seveda odločit trener kako bom vključen v tekme. Želim se učiti, vsak dan napredovati, pomagati ekipi vse zmagati in uživati v nogometu.”

Nova centralni vezist Real Madrida se je definiral kot naslednji tipa igralca: “Prvič, rad imam tehničen nogomet. Tako kot v Tottenhamu lahko igram na katerem koli položaju v vezni vrsti in bomo videli, kje me bo Mourinho želel uporabiti. Igral bom kamor me bo postavil in bom dal vse od sebe, da bi izboljšal ekipo in da bi ekipa prišla do pravih rezultatov. To je ena izmed najboljših lig na svetu in Real Madrid je največji klub na svetu. V svojih vrstah je imel že veliko odličnih igralcev, zato sem počaščen in ponosen, da sem tukaj.”

Na vprašanje o svoji telesni pripravljenosti je igralec Real Madrida razkril: “Težko je reči, ker sem izpustil dve tekmi. Trdo sem treniral s kondicijskim trenerjem Tottenhama in sem igral 25 minut za Hrvaško reprezentanco. Upam, da bom potreboval le nekaj tekem, da bom povsem pripravljen in da bom dosegel svojo najvišjo raven telesne pripravljenosti in raven, ki se pričakuje od mene v Real Madridu.”

Modrić, ki bo nosil dres s številko 19, je ob zanimanju do svoje nove ekipe in čustev, ki so ga preplavila, ko je zvedel za zanimanje belega baleta povedal: “Vse se je začelo pred evropskim prvenstvom in ko sem spoznal, da me želi Real Madrid, sem bil navdušen, da je tako velik klub pokazal zanimanje za mene. Izbral sem številko 19, ker ni bilo veliko številk na izbiro in to je številka, ki me lahko predstavljajo na najboljši možni način.”

V zvezi s tremi uradnimi tekmami, ki jih je njegova nova ekipa že odigrala, je bil Luka optimističen: “Gledal sem vse tri tekme in lahko rečem le eno: ni pomembno, kako začneš, pomembneje je, kako končaš prvenstvo. Pred nami je še veliko tekem La Lige in niti še nismo začeli igrati v Ligi prvakov ali v španskem pokalu.”

Na vprašanje o možnosti, da bi debitiral že v sredo, je Hrvat dejal: “Počutim se dobro. Še vedno moram trenirati z ekipo in priti v stik z igralci. Sem pripravljen in od trenerja je odvisno ali bom igral ali ne. To je ena izmed največjih tekem v svetu nogometa.”

Prav tako je omenil tudi Mourinha, “najboljši trener na svetu”, in svoje nogometne idole: “Moj najljubši igralci je bil Boban, ki je bil eden izmed najboljših hrvaških igralcev vseh časov in Totti iz Rome, vendar pa predvsem Boban.”

Na koncu je na vprašanje o svoji nekdanji ekipi dejal: “Lahko rečem, da sem zelo hvaležen Tottenhamu. Tam sem preživel štiri čudovita leta in sem užival v vsaki minuti. Rad bi se zahvalil vsem, ki so meni in moji družini pomagali pri lažjem življenju v Londonu. Kar se mene tiče nimam nobenih zamer. Sedaj sem začel novo poglavje v mojem življenju. Lahko samo izrazim svojo hvaležnost Tottenhamu in vesel sem, da je ta zadeva zaključena in da sem podpisal za Real Madrid.”