X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real na Bernabeu v boj za prvo lovoriko sezone

Nova sezona se je šele dobro začela, pa vendar je Real Madrid že v boju za prvo lovoriko sezone. V Španskem superpokalu se bo danes ob 22.30, na stadionu Santiago Bernabeu, namreč pomeril z Barcelono. Real Madrid  bo ob tem poskušal osvojiti deveti naslov v omenjenem tekmovanju. Stadion bo zapolnjen do zadnjega kotička, navijači pa bodo ekipi poskušali pomagati pri izničenju rezultata s prve tekme. Statistika je sicer na strani Joseja Mourinha, saj je ekipa Reala do sedaj v obeh primerih, ko je bila povratna tekma odigrana v Madridu, uspela dvigniti trofejo. V ekipo je prvič vpoklican tudi novopečen član Reala, Luka Modrić.

Danes bo na sporedu šesti dvoboj med Realom in Barcelono v Španskem Superpokalu, tretjič pa se bo povratna tekma odigrala na Bernabeu. Do sedaj je štirikrat slavil Real, enkrat pa Barcelona. Zgodovina je na strani Reala, ki je v prejšnjih dveh obračunih, na katerih je ekipa drugo srečanje igrala doma, uspel zmagati. Prvič je Realu to uspelo 1990, ko so zmagali z rezultatoma 0-1 in 4-1. Prav tako je Real v sezoni 1997 z rezultatom 4 -1 uspel spreobrniti zaostanek iz prve tekme z 2 – 1.

Osvojena superpokala proti Barceloni (na Santiagu Bernabeu)
Sezona Tekma  Zadetki Reala
1990 Barcelona 0-1 R. Madrid Michel (54′)
R. Madrid 4-1 Barcelona Butragueño (21′ y 44′), H. Sánchez (56′) in Aragón (70′)
1997 Barcelona 2-1 R. Madrid Raúl (5′)
R. Madrid 4-1 Barcelona Raúl (43′ y 54′), Mijatovic (59′) in Seedorf (65′)

 

Jose Mourinho je vpoklical 23 igralcev, med njimi tudi novopečenega člana, Luka Modrića. Hrvat je bil kot okrepitev Reala predstavljen v ponedeljek. Na lsiti vpoklicanih se je odličnemu vezistu pridružil tudi Pepe, ki je izpustil zadnji dve tekmi. Prav tako se po dveh izpuščenih vpoklicih vrača Kaka.

Na zadnjih petih srečanjih med Realom in Barcelono v Superpokalu, je Real Madrid omenjeno trofejo osvojil štirikrat, Barcelona pa enkrat. Skupno sta se Real in Barcelona do sedaj v vseh tekmovanjih pomerila 220krat, oba pa sta 87krat zmagala, 87krat izgubila in 46krat remizirala. Na vseh srečanjih je Real dosegel 369 zadetkov, dobil pa jih je 358.

Barcelona je prvo srečanje letošnje izvedbe Superpokala zmagala z rezultatom 3-2. Za Barcelono so zadeli Pedro, Messi in Xavi, za Real pa Cristiano Ronaldo in Di Maria. V La Ligi je Barcelona v tej sezoni premagala Real Sociedad (5-1) in Osasuno (1-2).

Medsebojna primerjava ekip
  Št. tekem Z R P Zadetki Prejeti z.
Real Madrid 220 87 46 87 369 358
Barcelona 220 87 46 87 358 369

Strateg Barcelone, Tito Vilanova, je za tekmo vpoklical celotno ekipo z izjemo Muniesa, Abidala in Affelaya. Puyol, ki se je v nedeljo poškodoval na tekmi proti Osasuni, je z ekipo odpotoval v Madrid. Prav tako se v ekipo po poškodbi vrača Thiago.