X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju pred tekmo z Granado – Karanka

Pomočnik trenerja, Aitor Karanka, je danes na stadionu Santiago Bernabeu spregovoril o jutrišnji tekmi z Granado. Karanka je govoril o vzdušju v ekipi in njenih ciljih: “Tekmo z Granado želimo nadaljevati iz točke, na kateri smo ostali po zmagi v Super pokalu proti Barceloni.” Pomočnik je spregovoril tudi o novopečenem igralcu Real Madrida, Michaelu Essienu, ki naj bi bil “zelo pomemben igralec za ekipo”, obenem pa je Aitor izpostavil tudi njegov “odličen profesionalni odnos in osebne lastnosti”. 

Na začetku tiskovne konference je Aitor Karanka spregovoril o prihajajoči tekmi proti Granadi: “Po osvojeni prvi lovoriki v tej sezoni in slabših rezultatih na prvih dveh ligaških tekmah, bomo  jutri tekmo proti Granadi začeli iz točke, na kateri smo ostali po tekmi Super pokala. Želimo si, da bi jutri dosegli prvo izmed niza večih zmag. Tekma proti Getafeju nam je dala veliko stvari za razmišljanje in za pogovore. Odzvali smo se in v sredo smo odigrali dobro tekmo. Sedaj se moramo osredotočiti na prihodnost.” Karanka je nato razložil, da mora ekipa vedno igrati popolnoma predano in da v La Ligi ni lahkih tekem :“Obstaja samo en velik val tekem. Stvari kot so trenutki in meseci ne obstajajo. Obstaja zgolj enajst mesecev tekmovanja zapolnjenih z zelo zahtevnimi tekmami.”

Spregovoril je tudi o prihodnosti Kakaja: “Manager ni bil nikoli nejasen glede situacije igralcev in sedaj, ko se je izkazalo, da Kaka ostaja v klubu, bo ponovno postal  eden izmed igralcev ekipe, saj je to najboljše za ekipo. Moramo ga vzpodbujati po najboljših močeh in prepričan sem, da bo v tej sezoni na veliko tekmah lahko odigral vidno vlogo, podobno kot je to storil lansko leto. Skozi sezono bomo ga potrebovali.”

Aitor je spreogovoril tudi o nakupih in prodajah na zadnji dan prestopnega roka: “Vse je bilo odločeno v zadnjih trenutkih. Lass je prejel ponudbo, ki je ni mogel zavrniti. Essien je zanimiv igralec, ki ima popolno podporo v trenerskem osebju, ki ga pozna iz časov pri Chelsaeaju. Najbolj me je presenetilo dejstvo, da je zares odličen profesionalec. Prepričan sem, da bo to leto za nas zelo pomemben igralec.”

Pomočnik trenerja je pohvalil tudi Luka Modriča: “Luka je izjemno samozavesten igralec, ki si zelo želi trenirati in igrati. Za ekipo je pomembno, da se ji pridružijo igralci s takšno željo po treniranju in igranju. Pričakujem, da si bo v prihodnosti izboril mesto v prvi enajsterici in da bo psotal pomemben igralec Real Madrida.”


Za konec se je Karanka dotaknil še situacije v kateri se je znašel Ricardo Carvalho: “Ricardov primer ni običajen in šele čas bo povedal, kakšna bo sprejeta odločitev kluba. Je igralec z veljavno pogodbo, to pa se lahko kadarkoli spremeni.” Kar se tiče odhodov Granera in Sahina je bivši branilec Reala povedal: “Odhod Nurija na enoletno posjo je bil neprestano v igri. Granero je menil, da je čas da naredi korak naprej. Tukaj bi rad izkoristil priložnost in se mu v imenu trenerskega osebja zahvalil za njegov profesionalizem.” Zadnja beseda Karanke je pripadla nagradi, ki jo je pred dnevi prejel Iniesta: “Sam bi jo sicer podelil Ronaldu, vendar je nagrada vsaj končala v rokah igralca Španije, kar je vedno pomembno.”