X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Prvi intervju z Essienom

Michael Essien je postal novi igralec Real Madrida. Ob tem je, skupaj z Emiliom Butraguenom (direktor za Institucionalne odnose) stopil pred medije.

Prestop Ganca je bil realiziran v večernih urah 31. avgusta, Essien pa je pojasnil, kako je prišlo do prestopa: “Vse se je zgodilo zares hitro. Bil sem v hotelu, kjer sem dobil klic od Mourinha, ki je dejal, da bi bil zelo vesel, če bi se mu pridružil v Madridu. On je bil tisti, ki me je pripeljal v Chelsea in dejal sem, da sem zmeraj pripravljen sodelovati z njim. In sedaj sem tu.”

Essien ima z Mourinhom zelo poseben odnos, vedno ga naziva z vzdevkom “Daddy” (očka): “Tako ga kličem zaradi tega, ker ga vidim kot očeta. Pripeljal me je v Chelsea in od takrat naprej imava zares zelo dober odnos. Odlično se razumeva. Ko me je poklical in vprašal, če si želim priti v Madrid, sem zgolj odvrnil da si in sedaj sem tukaj. Klic od Mourinha je bil več kot dovolj in moj edini odgovor je bil “da”. Želim si samo igrati. Vse se je zgodilo zares hitro, vendar sem kljub temu zelo srečen. Na Mourinha imam odlične spomine. Najboljše je bilo, ko je prišel v Gano delat z otroki, ki so se ga res razveselili. To je bilo odlično.”

Essien je v Madrid prišel pomagat ekipi in osvajat lovorike: “Za Real igrajo zelo dobri nogometaši, sam pa sem pripravljen igrati kjerkoli bo trener želel. Trener me dobro pozna in ve, da lahko igram na vseh igralnih mestih, z izjemo vratarja. Igral bom tam, kjer si bo to želel trener. Navijačem želim sporočiti, da sem pripravljen igrati za ta klub in da si želim pomagati pri osvajanju lovorik.”

Vezist je v prestolnico Španije prispel v soboto: “Z Mourinhom sva se srečala na letališču. Šlo je za bežno srečanje. Oba sva bila vesela tega snidenja in komaj že čakam, da lahko ponovno začnem igrati in uživati v nogometu. Trenutno sem na posoji, vendar bom za Real trdo garal. Videli bomo kaj se bo zgodilo ob koncu sezone. Pri Chelseaju sem oddelal zelo dobro predsezono, pripravljen sem igrati. Če si bo trener želel, lahko zaigram že jutri. Imel sem težave s poškodbami, vendar so le-te zdaj stvar preteklosti. Sem zdrav, počutim se močnega. Real Madrid me drugače ne bi pripeljal.”

Essien je pred dvema letoma zabil odličen gol proti Barceloni: “Spominjam se tega zadetka, vendar je to stvar preteklosti. Sedaj sem igralec Real Madrida in za ekipo bom dal vse od sebe.” Ganca je pred mediji spremljal Emilio Butraguen, direktor Institucionalnih odnosov: “Počaščen sem, da lahko v imenu kluba pozdravim Michaela Essiena. Navdušeni smo nad dejstvom da ga imamo v naši sredini. Je igralec, ki je svoje znanje pokazal na najvišjem nivoju. Prepričani smo, da nam bosta njegova tekmovalna narava  in nogometne sposobnosti pomagali pri doseganju naših ciljev v tej sezoni. Ve, da se od njega pričakuje le najboljše in da klub meri na osvojitev vseh lovorok, vendar smo prepričani, da bo to obdobje njegove kariere zanj zelo uspešno.”

Butragueno je pojasnil, kako je prišlo do podpisa pogodbe z Gancem: “Klub je v petek popoldan prejel zelo atraktivno ponudbo za Lassa, zato smo jo preučili. Tudi Lass je bil s ponujenim zadovoljen, od te točke naprej pa so se stvari hitro odvijale. Dejstvo, da je Mourinho že sodeloval z Essienom, je zelo vplivalo na odločitev Michaela, da se nam pridruži. Mourinho Essienu popolnoma zaupa, pozna njegove kvalitete in verjame, da bo imel Essien pri Realu vidno vlogo.”