X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real gosti Granado

Real Madrid se po osvojenem Super pokalu vrača na tekme La Lige. Tretja ligaška  tekma v tej sezoni in skupno že peta v obdobju treh tednov, se bo odvijala 2.9.2012 ob 19.50 uri na stadionu Santiago Bernabeu. Real je v letošnji sezoni še brez zmage, zato bo poskušal proti nasprotniku, ki je prav tako osvojil zgolj eno točko, prvič zmagati. Real Madrid je do sedaj z Granado na domačem igrišču igral osemnajstkrat, od tega je kar petnajstkrat zmagal. Real je Granado zadnjič premagal v lanski sezoni, tekma se je končala z rezultatom 5-1. Na listi vpoklicanih igralcev se je prvič znašel Michael Essien, ki je zadnja okrepitev Reala v letošnjem prestopnem roku, prav tako je med vpoklicanimi igralci tudi Luka Modrić.

 Real Madrid gre v tekmo z Granado z zvrhano mero samozavesti, saj je med tednom osvojil španski Super pokal. Real je do sedaj Granado gostil 18krat, od tega je 15krat zmagal, dvakrat remiziral in le enkrat izgubil. Število vseh odigranih tekem med nasprotnikoma znaša 38 tekem, na katerih je Real 23krat zmagal.

Jose Mourinho je za tekmo proti Granadi vpoklical 20 igralcev. Najnovejša pridobitev “merenguejev”, Michael Essien, se je znašla med vpoklicanimi igralci. Na listi vpoklicanih se je znašla tudi druga poletna okrepitev Reala, Luka Modrić ,ki je na debiju proti Barceloni napravil dober vtis. Tudi Higuain je v izjemni formi; na zadnjih treh tekmah, ki jih je začel v prvi enajsterici, je uspel kar trikrat zadeti.

Granada na stadion Santiago Bernabeu prihaja kot šestnajsto uvrščena ekipa prvenstva. Najprej je doma z 0-1 izgubila proti Rayu Vallecano, na naslednji tekmi pa je remizirala 1-1 s Sevillo.

SREČANJE NASPROTNIKOV NA BERNABEU
ŠT. Z R P Dos. Z Prej. Z
Real Madrid 18 15 2 1 57 17
Granada 18 1 2 15 17 57

Ekipa iz Andaluzije sezono 2012/2013 začenja z veliko novimi obrazi, med katerimi je tudi strateg Juan Antonio Anquela, ki je v ekipo prišel iz Alcorocona. Jedro ekipe tvorijo igralci, ki se med sabo že dobro poznajo, na novo pa so se jim pridružili El-Arabi, Floro Flores, Iriney, Juanma Ortiz, Torje in Toño.