X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3-0 Granada

Real Madrid na drug reprezentančni odmor odhaja s prvo zmago v novi sezoni La Lige. Beli so s tem proti Granadi zabeležili v bistvu svojo drugo zmago v prejšnjem tednu, v katerem so med drugim osvojili tudi svoj prvi naslov v tej sezoni. Cristiano Ronaldo je z dvema zadetkoma poskrbel za vodstvo belega baleta, s čimer je Portugalec dosegel že svoj 150. zadetek na uradnih tekmah v dresu Real Madrida, končni rezultat 3-0 pa je postavil Higuain, medtem ko je Granada komaj kdaj ogrozila Casillasa v vratih Real Madrida. Beli se vračajo na tekme španske lige čez dobrih 10 dni, ko bodo gostovali na stadionu Sánchez Pizjuán pri vedno vroči Sevilli.

Real Madrid je kot novi prvak španskega superpokala prikazal izjemno predstavo proti Granadi. Del izjemnega šova je bil že od samega začetka tekme tudi Luka Modrić, ki je prvič po prestopu v beli balet zaigral v udarni prvi postavi največjega kluba na svetu. V primerjavi s tekmo supepokala proti Barceloni sta bila Benzema in Callejón spremembi v začetni postavi Joseja Mourinha. Beli so prevladovali na igrišču od samega začetka in tako s prevzemom pobude dali jasno vedeti, da si želijo nič drugega kot zmago. Po zaslugi mojstrskega dela pri vodenju ekipe s strani Xabi Alonsa in inteligentnega Hrvata, ki se je dobro znašel med gostujočo obrambo, je imel Real Madrid že hitro priložnost za vodstvo. Prva letošnja okrepitev belega baleta je bila tista, ki je ustvarila priložnost s podajo z zunanjim delom noge, kar je ena od Modrićovih posebnosti, Callejonu. Kljub odlični podaji pa igralec iz Realove akademije ni premagal gostujočega vratarja Tona, potem ko se je  z njim iz oči v oči srečal v 4. minuti. Ronaldo je bil tisti, ki je prevzel štafetno palico od Callejona, potem ko je imela ekipa dve zaporedni priložnosti za zadetek. Vse to pa je bilo le opozorilo pred tem kaj se bo še zgodilo. V bistvu je prvi gol na tekmi prav rezultat odličnega sodelovanja med Callejonom in Ronaldom. V 26. minuti je Portugalec na levi strani pobegnil obrambi Granade, Callejon pa je to opazil in Ronaldu podal globinsko žogo v kazenski prostor, ta pa se je iz dokaj nenevarne situacije odločil za strel in žoga je med nogama nespretnega Tona našla pot v mrežo Granade. To je bil že šesti zadetek Portugalca in kasneje še sedmi proti gostujočemu vratarju iz Granade na treh obiskih na Santiago Bernabéu. Benzema je imel po dveh podajah Marcela naslednji priložnost, da poveča vodstvo, vendar pa sta oba njegova strela v 32. in 44. minuti zletela mimo gola. Beli so imeli še eno priložnost pred odmorom, toda strel Ronaldo je Tono tokrat obranil.

Po odmoru je Callejona zamenjal Di Maria, ki je začel akcijo za drugi zadetek Reala. Podaja z zunanjim delom noge je bila dovolj, da je Ronaldo drugič na tekmi uspel premagati gostujočega vratarja. Portugalcu je Tono sicer prvi strel ubranil, po odbitku pa je Ronaldo zadel nebranjeno mrežo. Tri minute kasneje, pred menjavo z Özilom, je Modrić imel priložnost za prvi zadetek v dresu Real Madrida, vendar je za las zgrešil vrata nasprotnika. Real Madrid je imel vajeti tekme trdno v svojih rokah, trideset minut pred koncem tekme pa je sodnik zaradi prekrška nad Cristianom Ronaldom, izključil Borjo Gomeza (drugi rumeni karton). Cristiano je tekmo, ob aplavzu s tribun, v bolečinah zapustil pet minut kasneje. Na igrišču ga je zamenjal Gonzalo Higuain, ki je zgolj po enajstih minutah igre potrdil odlično formo. Popolna podaja Karima Benzemaja je vodila do tega, da je “El Pipita” žogo potisnil v nebranjeno mrežo Granade. To je bil četrti zadetek Pipite v tej sezoni, s čimer se je izenačil s Cristianom Ronaldom po številu zadetkov v tej sezoni, le da CR7 dosegel 2 zadetka v španskem superpokalu.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)

Sodnik: Jose Luis Gonzalez Gonzalez
Real Madrid 3-0 Granada
Ronaldo 26., 53., Higuain 76.
RK: Gomez 60./Granada

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo, Khedira, Xabi Alonso, Modrić (58./Özil), Ronaldo (64./Higuain), Callejon (46./di Maria), Benzema.
Granada: Tono, Nyom, Inigo Lopez, Borja Gomez, Siqueira, Rico, Ortiz (69./Torje), Iriney, El Arabi (62./Mainz), Orellana (74./Romero), Floro Flores.