X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Casillas dobitnik nagrade princa Asturije

Danes sta Iker Casillas in Xavi Hernandez dobila nagrado princa Asturije na področju športa za leto 2012. Iker Casillas je bil ob prejeti novici vidno zadovoljen: “Po pravici povedano se je vse zgodilo zelo hitro, od predloga Sepha Blatterja pa do danes, vendar sem zelo vesel. Včasih se ti zdi, da so določene nagrade neosvojljive in da jih nikoli ne boš prejel. Ampak delo, ki ga opravljaš skozi športno kariero lahko pomeni, da boš nominiran tudi za tole odlično nagrado, ki mi ob sprejemu daje veliko osebnega zadovoljstva.”

Igralec Real Madrida je nagrado osvojil v navezi z igralcem Barcelone, Xavijem: “V preteklih letih je rivalstvo med Barcelono in Real Madridom zelo naraslo, kar je dobro za nogomet, šport in navijače, vse v mejah normale seveda. To je pomagalo tudi španski reprezentanci. Za nami so zlata leta španske reprezentance, za katere upamo, da se bodo še ponovila, čeprav bo to zelo težko doseči. To je nagrada, ki jo v imenu klubov prejemava Xavi in jaz, saj sva v obeh ekipah kapetana, prav tako sva kapetana v reprezentanci. Ampak za to nagrado je zaslužnih mnogo ljudi: soigralci v klubu, reprezentanci, navijači… Zadovoljen sem, da sem osvojil tako pomembno nagrado.”

Iker and Xavi se poznata že veliko časa, Iker pa je ob tem pohvalil njun dober odnos: “Nogomet je ekipni šport, v katerem je zmeraj težko individualno izstopati, vendar se tudi v tej disciplini vseeno podeljuje veliko nagrad in priznanj. S Xavijem imava dober profesionalni in osebni odnos, ki traja že več kot petnajst let. Skupaj sva odraščala in skupaj sva postala moška. To je nagrada na katero gledam z veliko ljubezni, spominov in izkušenj, to je nagrada, ki me zelo osrečuje.”

Casillas je že od ponedeljka z reprezentanco Španije, ki se nahaja v Las Rozasu, kjer je tudi bil obveščen o osvojitvi nagrade: “S Xavijem sva si čestitala, tudi najini soigralci pa so zelo dobro sprejeli novico. Menim, da se reprezentanca Španije trenutno nahaja na eni najboljših točk v njeni zgodovini, isto velja tudi za klube. S to nagrado je nagrajeno dobro delo v zadnjem obdobju španskega klubskega in reprezentančnega nogometa.”

Iker je zmeraj izstopal s svojimi obrambami, vendar ni nikoli zanemarjal osebnih stvari, ki se zgodijo izven igrišča: “Vedno sem govoril, da si želim, da bi se me ljudje spominjali kot osebe Ikerja in ne kot vratarja Ikerja. Menim, da sem v življenju zelo priviligiran, saj lahko počnem kar me veseli, veliko ljudi uživa ob gledanju mojih predstav; navijači so zelo veseli ob osvojenih naslovih. Imam priložnost biti vzornik mladim in navijačem, njihovo naklonjenost pa lahko poplačam v različnih otroških nogometnih taborih, delu v nevladnih organizacijah… Zaradi tega sem pred nekaj meseci ustanovil svojo fundacijo, saj se bom tako lahko še bolje zavedal stvari. Veliko dolgujemo družbi in na kakšen boljši način bi se ji lahko oddolžili, kot pa s stvarmi, ki smo jih pridobili z nogometom.”

“Razumem, da ljudje težko razumejo situacije s katerimi se igralci srečujemo. Ampak tudi mi smo ljudje, tako kot vsi ostali in tudi mi imamo svoje skrbi. Smo družina, prijatelji in vsi so zelo pomembni,” je dejal Casillas o problemih s katerimi se srečujejo nogometaši. Na koncu se je Iker še pošalil o prihajajočem sprejemu nagrade, ki jo bo sedaj prejel že drugič (prvič jo je prejel za delo Španske reprezentance): “Tokrat bo drugače. Xavi in jaz sva o tem že govorila. Sedaj morava midva imeti govor, se zahvaliti itd… Zadnjič je to storil trener Vicente del Bosque, midva pa sva bila zgolj opazovalca. Tokrat bo vse drugače.”