X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Castilla ponovno zmagala na domačem stadionu

Stadion Di Stefano ostaja nepremagljiva trdnjava. To je bila druga zmaga za Real Madrid Castillo v Liga Adelante na tekmi, v kateri so domači prevladovali od začetka do konca. Xerez je povzročal težave na začetku tekme in prišel vodstvo z golom Íñigo Veleza. Vendar pa so se igralci Torila odzvali na spektakularen način, ko so preobrnili rezultat v svojo korist z dvema čudovitima goloma Morate in Borje. Jesé je po premoru povečal vodstvo, José Mari pa je za kanček upanja zmanjšal zaostanek ob koncu tekme. Beli so vedno boljši in boljši z vsako tekmo ter hkrati ob tem kažejo veliko potenciala.

Čeprav se zdi nasprotujoče, lahko gol postane včasih pozitivna stvar. To je tisto, kar se je zgodilo na drugi domači tekmi Castille, na stadionu Alfredo Di Stefano. Ti so dobili hladen tuš in v napadu je primanjkovalo globine , vendar je gol Xereza v 20. minuti prinesel najboljše iz tega. Na začetku je potrebno opozoriti, da je igranje po desni strani Juanfrana, ki je igral kot krilo in gibanje Borja kot playmakerja, v svojem prvem nastopu ekipe, bili svetla točka na tekmi. Nasprotniki, ne da bi povzročali preveč nevarnosti, so prišli v vodstvo po pritisku nad obrambo na domači strani. Bruno Herrero je odvzel žogo Juanfranu in jo podal Íñigo Velezu, ki je premagal Jesús z roba kazenskega prostora.

Castilla se je takoj odzvala in to na spektakularen način. Daleč od tega je bilo, da bi doživljali neprijetne občutke ob prejetem golu, začeli so prevzemati nadzor nad igro in redno preverjali zbranost Tonija na golu. Jesé je najprej poskusil od blizu z nizkim strelom z leve. To se je izkazalo za uvod pred zadetkoma dveh golov, ki sta obrnila tekmo pred odmorom. V 32. minuti je Morata prejel  žogo s hrbtom proti golu izven kazenskega prostora, se izjemno obrnil in dosegel gol z močnim strelom. Osem minut kasneje je odlična poteza prinesla drugi gol. V odličnem položaju za strel na gol, iz prostega strela, je Mosquera presenetil vse s podajo do Borja, ki je z volejem bele popeljal v vodstvo.

Varovanci Torila niso stopili dol s pedala v drugem polčasu in so prišli na igrišče v upanju, da odločijo tekmo proti svojim nasprotnikom v najkrajšem možnem času. Jesé jih je postavil v položaj, da to storijo, v 54. minuti je ujel nasprotnike in brez postavljene obrambe dosegel gol. Domači igralec je pritiskal na gostujočo obrambo in osvojil žogo, preigral vratarja Tonija in dosegel tretji gol. 35 minut je ostalo, vendar Xerez se ni odzval. Castilla, ki je kazala umirjanje igre na stadionu Di Stefano, je odigrala do konca tako, da Jesús ni rabil veliko na golu posredovati. Najboljša priložnost je dejansko padla na domači strani. Najočitnejša priložnost je bila žoga Morati, ko je nekoliko zašla po asistenci Jeséja. Z zmago, je Toril dal priložnost tudi Oscarju Planu, Jose Rodriguezu in Raúl de Tomásu. José Mari je zmanjšal zaostanek v sodnikovem podaljšku iz kota, vendar je bilo vse zaman. Ekipa je prikazala odlično predstavo in zdaj je samoumevno, da so domače tekme vodilo za zmage v tej sezoni.