X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Arbeloa

Eden od standardnih igralcev v obrambi Real Madrida ni mogel skriti občudovanja do trenerja Joséja Mourinha. “On je naredil zmagovalcev iz vseh nas. Ima izjemno zmagovalno miselnost, kar je neobičajno.” Poleg tega je igralec Real Madrida še dodal: “Trenerjeva glavna lastnost je ta, da je zmagovalec in da ve kako to zelo dobro prenesti.” V intervjuju za španski časopis ABC je branilec Real Madrida tako spregovoril o portugalskem trenerju, svojih soigralcih in o željah ekipe v La Ligi in v Ligi prvakov.

José Mourinho je bil zaznamovan že pred in tudi potem, ko je prišel v Real Madridu pred tremi leti. Alvaro Arbeloa je brez oklevanja označil trenerja za rojenega zmagovalca: “To je tisto kar mu je omogočilo, da doseže toliko v toliko različnih državah z različnimi klubi. To je glavna kakovost trenerja, on je zmagovalec. In ve kako to zelo dobro prenesti. On je naredil zmagovalce iz vseh nas. Ima izjemno zmagovalno miselnost, kar je neobičajno.” Poleg tega je branilec Real Madrida dodal: “Je trener, ki je taktično, dela zelo veliko z nami. Vedno naredi pravilne odločitve, z menjavami in z vsem, kar je potrebno spremeniti med tekmo, ko stvari ne gredo v pravo smer.”

Branilec Real Madrida prav tako ni okleval pri pohvalnih besedah o njegovem soigralcu Cristianu Ronaldu: “Nihče ne more podvomiti o njegovi požrtvovalnosti in predanosti Real Madridu.” Dodal je: “Vse večkrat je Cristiano videti, kot da je sam na igrišču. Mora vedeti, da ga navijači Reala Madrida podpirajo. O tem ne more dvomiti, ker mu je to izkazano dan za dnem. Mislim, da so navijači zelo hvaležni Cristianu za njegovo delo, za njegove cilje, predanost in zavezanost.”

Začetek lige ni bil tako pozitiven, kot je bilo za pričakovati, kljub zmagi v španskem superpokalu proti Barceloni, čeprav Arbeloa poudarja, da je potrebno ostati miren: “Sezona je zelo dolga.” Poleg tega pa je igralec Real Madrida, ki je v preteklem tednu igral za Španijo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2012, poudaril: “Vsakdo si želi osvojiti Ligo prvakov in v Real Madridu je to naslov, ki si ga vsakdo želi. Upajmo, da bomo tudi tokrat osvojili La Ligo. Gre za turnir, ki je veliko bolj nagrajena konstantnost. Gre za devet mesecev dela. In zakaj naj ne bi zmagali še Copa del Rey? “

Eden od ključnih stebrov Realove obrambe je bil navdušen nad igralcem Real Madrida, ki je okrepil beli balet v tej sezoni. “Vsak, ki je videl Modrića igrati ve, kako odličen igralec je. Veliko bo prispeval ekipi.” Glede ganskega vezista je dejal: “On je nogometaš, ki lahko igra na več igralnih mestih in si je utrl svojo pot.” Za zaključek je spregovoril o športnosti, ki je temelj športa in poudaril, da je napetost okoli tekem Real Madrid-Barcelona nekaj povsem normalnega: “V spopadih med Barcelono in Real Madridom je povsem normalno, da je prisotno toliko napetosti, vendar pa smo videli v superpokalu, da to ni nič narobe. Nekoč zmagajo in spet drugič mi. Tako enostavno je to.”