X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Vseslovenski praznik Real Madrida

Čeprav Real Madrid ta dan ni igral nobene tekme, je bilo v srcih slovenskih navijačev posebno vznemirjenje. V soboto, 8. septembra 2012 je namreč napočil čas za prvo uradno druženje Kluba navijačev Real Madrid Slovenija. Vse se je začelo že v jutranjih urah, sprva še na dveh različnih koncih Slovenije.

Najprej so se v Viru pri Domžalah zbrali člani nogometne ekipe, ki so igrali na turnirju slovenskih navijaških skupin. V že četrti izvedbi tekmovanja so Realovo šampionsko zasedbo sestavljali Rok, Luka, Domen, Tomo, Gregor, Denis, David, Marko, Daniel in Peter ter trener Aljaž, ki so še četrtič zapored Real popeljali v finale. Tokrat je do tretjega naslova zmanjkalo le nekaj sekund in malce sreče, Unitedov izenačujoči gol tik pred koncem tekme pa je na žalost vzel tisti kanček samozavesti za streljanje sedemmetrovk. Kljub temu je Real kot edini tekmovanje končal brez poraza po rednem delu, v svojih vrstah pa je imel tudi najboljšega igralca turnirja Roka Rokinha. Celoten turnir je potekal kar sedem ur, med 10.00 in 17.00, a minile so praktično v trenutku. Kajti v dobri družbi se lahko o Realu pogovarjamo v nedogled, pa nihče ne bo opazil, da je jutro postalo popoldan.

Rahlo razočarana se je nogometna ekipa iz osrednje Slovenije odpravila proti Štajerski, natančneje v Farovec pri Slovenski Bistrici. Resda gre za vas, ki jo večina brez navigacije verjetno še danes ne bi našla, a lokacija je bila izjemna, saj je ponujala vse in še več. Prvi so v Farovec prišli organizatorji druženja. Mitja, Katja, Nejc in Damjan so uredili prostor, prinesli vse dobrote (najbolj sladke je Katja spekla sama), kmalu pa se je tudi zakuril žar, na katerem se je peklo meso.

Počasi so se v Farovcih pričeli zbirati tudi prvi gostje – člani Realove skupnosti na Slovenskem. Glavna športna atrakcija je bil popoldanski paintball, ko se je razvnela prava vojna. Tistim, ki tekanje po okoliških gozdih ni ustrezalo, pa so se lahko sproščali v igranju malega nogometa, odbojke in badmintona. Vrhunec vseslovenskega Realovega praznika je bila Madridistijada, kjer je svoje praktične veščine prikazalo sedem ekip. Najbolje in najhitreje so s štirimi nalogami opravili člani ekipe Vodstvo, ki so jo sestavljali Mičo, Mare, David in še en David, najbolj simpatično pa so se odrezale punce v zasedbi La Babe (Katja, Tanja, Špela, Brigita).

Ko so bila podeljena vsa priznanja in nagrade za najboljše, je predsednik Mare izžrebal srečno nagrajenko Špelo, katera je prejela bon za nakup dresa, nato pa je sledila še nagrada za vse prisotne – torta z Reaovim grbom, zraven pa je bil še znak prvega slovenskega Realovega druženja, katerega je ustvaril Gašper. Čast, da razreže torto, je seveda pripadla predsedniku Marku.

Najbolj trpežni so na vseslovenskem Realovem prazniku vztrajali vse do naslednjega dne, saj ni bilo malo tistih, ki so na prizorišču kar prespali. Dolgčas ni bilo nobenemu, glavna tema vseh pogovorov pa je bil naš preljubi klub. Mnenja so se najbolj kresla na Higuainu, Benzemaju in Ronaldu, hkrati pa so se že ustvarili novi načrti za potovanja in ponovno spomladansko romanje v Madrid. Nihče namreč ne želi zamuditi proslave novega državnega naslova in desete lige prvakov, pa četudi se bo potem proslavo v hotelu pogledalo še desetkrat… zapored!

Shrani.si Shrani.si Shrani.si

Shrani.si Shrani.si

Shrani.si

Članek pripravil: Redondo