X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Iker spregovori ob njegovi 13. obletnici

Mineva 13 let odkar je Iker Casillas debitiral za člansko ekipo Real Madrida. Kapetan merenguejev je v tem času zbral veliko spominov, vendar se prvi vratar Reala še vedno ozira zgolj v prihodnost, ob tem pa dodaja, da si želi kariero zaključiti v dresu kluba, v katerem se je razvil v igralca svetovnega kova: “Če bi s kariero lahko zaključil v dresu Reala bi se mi uresničile sanje. Imel sem privilegij igrati za ta klub vse od mojega devetega leta starosti. Čas hitro teče, vendar sem zelo zadovoljen s stvarmi, ki mi jih je dal Real Madrid in z vsem kar sem vrnil klubu v zameno. Sedaj je od mojega debija za člansko ekipo minilo že kar 13 let, upam pa, da je pred mano še kar nekaj let igranja na najvišjem nivoju. Pogodbo imam sklenjeno do svojega 36-ega leta starosti, sanjam pa o upokojitvi pri 39-ih.”

Mineva 13 let od vaše prve uradne tekme s člansko ekipo Real Madrida. Verjetno imate na vaš debi veliko spominov.

To je bil zelo poseben dan, saj sem za prvo ekipo Reala debitiral na San Mamesu. Srečen sem, saj si nikoli nisem predstavljal, da bom tako dolgo v klubu, kljub temu, da so to bile moje sanje. Leta hitro minevajo, vendar sem res zadovoljen s stvarmi, ki mi jih je dal Real Madrid in z vsem, kar sem klubu vrnil v zameno.

Kaj je Vaš najljubši spomin iz vseh teh let v vrhunskem nogometu?

Seveda je to moja prva Liga prvakov. Na njo me vežejo lepi spomini, saj sem samo v desetih mesecih prišel od igranja za ekipo Real Madrid C, ki je igrala v tretji ligi, do igranja finala Lige prvakov. Tega naslova se najraje spominjam, izjemno lepe spomine pa imam tudi na mojo drugo osvojeno Ligo prvakov in različne naslove španskih prvakov.

Z izjemnimi predstavami ste postali znani pod vzdevkom San Iker (“Svetnik Iker”). Po trinajstih letih v klubu in s statusom kapetana ste postali tako “svetnik” kot simbol kluba.

Glede na število sezon pri Real Madridu sem igralec z največ izkušnjami. Ne vem če sem “svetnik” in simbol kluba, je pa res, da sem že veteran kluba in da nosim veliko odgovornost. Vedno sem si želel napredovati korak za korakom in še sedaj se spomnim besed Hierra ter Sanchisa, ki sta mi pri osemnajstih napovedovala blestečo kariero. Sedaj je od tega minilo že 13 let, na katere imam lepe spomine, upam pa, da je pred mano še veliko let igranja na vrhunskem nivoju.

Nosite majico za trening, na kateri je Higuainova številka 20. Predstavljam si, da bi radi v klubu preživeli vsaj še 20 let. Kakšne cilje ste si postavili za prihodnost?

Rad bi v klubu preživel še 20 let. “El Pipa” mi je dal tole majico posebej za intervju in res bi bil privilegij, če bi s kariero lahko končal v dresu Real Madrida. Pogodbo imam sklenjeno do 36. leta in moje sanje so, da bi se lahko upokojil pri 39ih. Zavedam se, da bo to zelo težavno, saj se od igralcev zahteva vedno več. Postavljamo si vedno višja merila, ljudje pa ne dovolijo, da bi nivo naših predstav padel. To je zame še dodatna odgovornost.