X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju pred tekmo s Cityem: Mourinho

Jose Mourinho je pred tekmo z Manchester Cityem spregovoril za medije. Trener Real Madrida, ki ne skriva veselja ob otvoritvi nove sezone Lige prvakov, je spregovoril o odnosih v njegovi ekipi: “Nemogoče je izboljšati odnose, ki jih imam z igralci in osebjem. Menim, da med nami ni nobenih dvomov. Za slab začetek sezone sem kriv jaz, saj ekipe nisem dovolj motiviral. Še enkrat ponavljam, ko zmagamo, zmaga celotna ekipa, ko pa izgubimo, sem za poraz odgovoren jaz. Če so v zraku še kakšni dvomi, se jih je potrebno čimprej znebiti. Ravno zaradi tega so igralci moje besede, ki sem jih izrekel na novinarski konferenci po tekmi s Sevillo, slišali še pred tem. V nogometu ljudje pozabijo na tvoje dosežke v preteklosti. V nogometu je pomembna zgolj sedanjost in prihodnost, lovorike, ki si jih osvojil v preteklosti pa so pozabljene. Kar se v nogometu zgodi v preteklosti, ostane v preteklosti in sam še nisem uspel dovolj motivirati svojih igralcev.” 

Strateg Real Madrida je nato analiziral tekmo proti prvakom Anglije: “Ko sestavljaš ekipo, si moraš narediti lestvico prioritet glede na čas in situacijo v kateri se nahajaš. Če si sredi izjemnega obdobja, si lahko privoščiš zgolj nekaj manjših sprememb, če pa igraš slabo, pa poskušaš najti manjkajoči del. Poskušal bom storiti nekaj, kar bo moji ekipi prineslo tisti manjkajoči del. Verjamem, da bomo jutri imeli odločno, kompaktno ekipo… Ekipa bo najpomembnejša stvar in vsi bomo delali drug za drugega. Igrali bomo po svojih najboljših zmožnostih tako iz profesionalnega in osebnega kot tudi iz čustvenega vidika. Mogoče nam manjka mirnosti, samozavesti in zaupanja, saj ni lahko igrati proti ekipi kot je City po tem, ko je za tabo tekma, na kateri smo smrdeli in vsi vedo, da smo se odrezali katastrofalno. Mislim pa, da bomo, vsaj kar se tiče ekipe in želje po zmagi, na najvišjem nivoju. Takšen je moj občutek.”

Kar se tiče odnosa ekipe na igrišču je Mourinho povedal tole: “Menim, da smo vsi člani te ekipe  že osvojili naslove in bili uspešni v naših karierah. Vsi uživamo v stabilni profesionalni in finančni situaciji. Ne sme nas skrbeti kaj si o nas mislijo ljudje, oziroma čakati na reakcijo ljudi, prav tako ne bi smeli biti manj motivirani oziroma čutiti pritiska. Pritisk bi morali izvajati zgolj sami nase. Mene nihče ne motivira oziroma name ne ustvarja pritiska, saj vse to počnem sam. Nobena kritika me ne bo okrepila, saj sem nad svojimi slabimi predstavami najbolj kritičen prav sam do sebe. Menim, da morajo igralci storiti enako. Zazreti se morajo vase in si zaslužiti njihov privilegiran status katerega živijo.”

Mourinho je spregovoril tudi o morebitni začetni enajsterici: “Glede na tekmo proti Sevilli v prvi postavi ne bo veliko sprememb. Prav tako to ne bo postava, ki bi izpostavila igralce, ki po mojem mnenju, niso najboljše psihično pripravljeni. To bo postava, ki bo, spet po mojem mnenju, imela največje možnosti zmagati tekmo proti težkemu nasprotniku. Dolgo sem razmišljal o začetni enajsterici. Zadnja dva dni sem v to vložil veliko časa.”

Mourinho je pokomentiral tudi motivacijo, ki jo ima on in njegovo osebje ob začetku nove sezone Lige prvakov: “Isto sem motiviran tudi v prvenstvu. Igranje proti Getafeju me motivira isto kot tekma proti Cityu. Liga prvakov me motivira isto kot vsa ostala tekmovanja, to je zame nekaj samoumevnega. Tako mora biti in če ni, je nekaj narobe. V tem primeru si zmeden in si moraš razčistiti misli, prioritete in principe, tako v privatnem kot v zasebnem življenju. Motivacija mora biti zmeraj prisotna.”

Mourinho je spregovoril tudi o predsezoni, ki jo je ekipa oddelala v ZDA: “Predsezona je bila prekinjena zaradi nečesa, za kar vsi trenerji menijo, da je neumno in ne paše v koledar, vendar se moramo vseeno prilagoditi. Po Evropskem oziroma Svetovnem prvenstvu ekipa s pripravami začne pozno in v dveh ločenih skupinah. Trdo treniraš in po dveh tednih se zgodi ta neumna stvar in reprezentance z njihovimi igralci odidejo kamor želijo in z igralci delajo kar si želijo. To se zgodi vsem ekipam, ki imajo veliko reprezentantov. Imeli smo predsezono, ki je bila glede na okoliščine najboljša možna, vendar že sedaj načrtujemo predsezono za naslednje leto. Vemo, da je to oddaljeno še kar nekaj časa, vendar načrtujemo za naprej in ničesar ne prepuščamo naklučju. Igralci odidejo in se vrnejo dva dni pred ligaško tekmo, kar ne more biti najboljša priprava za tekmo. Ko se trenerji dobijo za debato z Uefo, vsi za zaprtimi vrati rečejo, da je to neumno, v javnosti pa si nekateri to potem upajo priznati, drugi pač ne.”

Mourinho je nato pohvalil tudi jutrišnjega nasprotnika: “City je začel zapravljati denar in kupovati dobre igralce. Pod vodstvom Roberta Mancinija se stvari dobro premikajo, saj so dobro kupovali in zgradili neverjetno ogrodje ekipe. Osvojili so prvenstvo, Community Shield… Če bodo tako nadaljevali bodo kmalu v poziciji za osvojitev Lige prvakov. Vemo, da jih lahko premagamo, vendar je za nas City ena izmed ekip, ki lahko potencialno osvoji Ligo prvakov. Gre za izjemno trdega nasprotnika.”

Mourinho je na koncu priznal, da čuti naklonjenost ljudi, ki so zanj pomembni: “Imam naklonjenost ljudi, ki me resnično imajo radi: moja družina in ljudje s katerimi delam: moja ekipa, moje osebje, moji igralci… Med njimi se počutim ljubljenega in s tem nimam problemov.”