X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: Real zmagal še na zadnji pripravljalni tekmi

Real Madrid je bil na turnirju Comunidad de Madrid boljši od Estudiantes Asefa in bil razglašen za zmagovalca še eno leto več, tokrat 20-ič, poleg tega pa je povečal serijo zaporednih naslovov na devet od začetka serije, od leta 2004-05. Nastop Mirotica, z 21 točkami in 8 skokov, in Rudy Fernandeza s 18 točkami, je bil odločilnega pomena za zmago na derbiju, kateri ni imel ničesar opraviti s tekmo v prejšnjem tednu, v kateri je bil Madrid v zaostanku in je uprizoril povratek. S to zmago je ekipa pod vodstvom Pabla Lasa končala pripravljalno sezono, v kateri so osvojili šest zmag, zaradi česar so ena od glavnih favoritov za naslov v Superpokalu, ki se bo začel naslednjo soboto v Zaragozi.

Zamenjava Begića s Slaughterjev je bila edina novost v prvi peterki v obeh ekipah, glede na tekmo v finalu Guadalajara Sportquarter. Začetek je pokazal na podobno nadaljevanje iz zadnje četrtine prejšnje tekme, z zelo hitrim ritmom in kratko igro, brez kakršne koli možnosti njihove igre. Llull in Mirotic sta zadela za Real, medtem ko je English odgovoril iz razdalje. Trojka Rudyja je v peti minuti popeljala Real v vodstvo za štiri(12-8).

Vstop Kurića in Nogueira za študentsko ekipo je ekipi dal učinek, ki ga je želel Vidaurreta. Ne le, da so zaustavili doseganje točk Reala, ampak so to bile tudi najboljše minute. Brazilski center je s svojo višino 230cm, bil zid v obrambo in Real je moral iskati možnosti po doseganju košev od daleč, ki pa niso šli noter. Popolno nasprotje svojega tekmeca, ki je v petih minutah po navdihu Kurića (11 točk) in Martineza, je naredil tekmo s 5timi zaporednimi trojkami, od tega zadel dve, popeljal Estudiantes v nepričakovano v vodstvo za 18, na začetku druge četrtine(min.13).

Real se je odzval na opozorila Estudiantes s korenito spremembo miselnosti. Postali so močno v opredeljenosti z mešanico agresivnosti in pričakovanj. Reyes in Mirotic sta povečala intenzivnost pod obročem, zaradi česar je bilo igralcem Asefa Estudiantes težko prodreti. To je prineslo pet točk v sedmih minutah. V napadu so varovanci Lasa upočasnili svojo igro in iskali najboljše možnosti. Mirotic kot prvi in ​​nato Rudy, sta z naslednjimi 14-imi točkami popeljala ekipo v vodstvo,, ki je na podlagi dobrega izvajanja prostih strelov, znižal razliko na 7 ob koncu druge četrtine(32-39, min. 20).

Madrid se je vrnil v tekmo, ki je postala zelo zapletena za njih. In po premoru so naredili najboljšo možno delo, obuditev spominov zadnje sezone s hiperaktivno igro Sergia Rodrigueza. Strelec iz Kanarskih otokov je prevzel tekmo in dal Realu najboljše trenutke tekme. Svojim soigralce je pripravil serijo protinapadov, ki jih je v glavnem zaključil z Mirotic (21 točk). Od 32-39, v komaj šestih minutah je bil dosežen, 46-44. Delni rezultat 14-5 za Madrid je vrnil Real nazaj v boj, do konca je še bilo malo manj kot četrtina tekme. Kljub temu se je Estudiantes upiral napadom svojih tekmecev in ohranjal prednost okoli pet točk. Skoki v obrambi so bili glavni razlog za ta položaj.

Laso dal pod obroč močne igralce za izboljšanje situacije. Reyes in Slaughter sta se odzvala s povečano  intenzivnostjo. Severni Američan je poskrbel, da so se v obrambi zaprli ter kapetan je ostalo naredil v napadu , ko je ujel vse kar se je odbilo pod obročem (7 točk), in pripeljal Real do izenačenja na 60 v minut in 37. Rudy je zadel pet zaporednih točk v zaključku tekme in dobili delni rezultat z 11-0, ko Reyes končal tekmo s trojko, za 20. naslov za Real Madrid (71-60).