X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi proti Man. Cityu: Mourinho

Po izjemnem preobratu na tekmi proti Manchester Cityu je Jose Mourinho spregovoril za medije. Portugalec je bil zelo zadovoljen z vloženim delom njegovih igralcev: “Ponosen sem na mojo ekipo, ne glede na rezultat. Ta ekipa ima DNK Real Madrida. To pomeni, da kaže ponos. Zahtevati od igralcev, da “umrejo” na igrišču, ni majhna stvar. Danes so igralci domov odšli utrujeni. Do sedaj se je to zgodilo zgolj po tekmah z Barcelono.” Nato je Mourinho pohvalil še podobo, ki jo je ekipa Real Madrida pokazala svetu: “Težko je igrati boljše kot  smo igrali danes. Ekipa je pokazala neverjetno predanost in vsi, brez izjeme, so srečni.” Navijačem Madrida je nato Mourinho obelodanil še njegove cilje v tej sezoni: “Real Madrid si želi osvojiti zgodovinski deseti naslov Lige prvakov, za kar se bomo letos borili.”

Trener Real Madrida je najprej pohvalil igralce, ki so do konca verjeli v zmago: “Ponosen sem na ekipo, ne glede na rezultat. Imel sem občutek, da se stvari ne premikajo v pravo smer. Real Madrid lahko izgubi tekme, na katerih se kot danes igralci borijo kot živali, ne sme pa izgubljati tekem z igro kot jo je pokazal proti Sevilli in Getafeju. Za igralce je bilo pomembno dobiti občutek, da če želijo, tudi zmorejo. Na tekmi proti Sevilli smo imeli igralce, ki niso v devetdesetih minutah osvojili niti ene žoge.  Kot ekipa nismo prekinili niti enega napada, po koncu tekme smo bili zgolj utrujeni. Danes smo videli pravo nasprotje te slike. Ekipa je bila kompaktna, zrela, osvajala je žoge, igralci so kot ekipa igrali agresivno. Dominirali smo in na koncu tudi zmagali. City v prvem polčasu sploh ni sprožil strela proti vratom Reala.”

Portugalec je nato pohvalil borben duh igralcev, ki se niso nikoli predali: “Ekipa je trpela. Dobila je zadetek, a je nadaljevala s trudom. Nato smo dosegli zadetek in spet nadaljevali z delom… To je Real Madrid. To je častno. Sem nihče v zgodovini Real Madrida. Šele prispel sem v klub, vendar imam kot trener pravico povedati, da Real Madrid želi gledati takšno predanost. Tako jaz, kot sam Real Madrid, želi videti več kvalitete. To smo že posedovali v preteklosti, sedaj pa jo želimo ponovno osvojiti. Težko je igrati boljše, kot smo igrali danes. Ekipa se je neizmerno trudila in vsi smo srečni. Ne le, da smo odkrili lanskoletni DNK, temveč smo tudi zmagali na pomembni tekmi. Imamo tri točke, s čimer smo naredili pomemben korak proti uvrstitvi v osmino finala.”

Mourinho je nato pokomentiral tudi včerajšnje nasprotnike: “Skupina D je zelo zahtevna in menim, da za razliko od lani, ne bomo osvojili 18ih točk. Vsaka točka bo trdo prigarana. Manchester City je razmišljal o remiju. V prvem polčasu so igrali zelo defenzivno. Na to sem bil pripravljen. Nato je Mancini spremenil stvari. Uspeli so zadeti in tekma se je odprla. Khedira se je začel gibati in na koncu sem končal tekmo z Modrićem in Alonsom. To menjavo sem moral opraviti zaradi rezultata. Za navijače je bila tekma zelo dobra.”

Jose je povedal tudi zakaj je v začetni enajsterici namesto Ramosa začel Varane: “Ramos ni igral zaradi tega, ker je trener menil, da je boljše če ne igra. Govorimo o igralcu začetne enajsterice, o velikem igralcu, ob tem pa želim poudariti, da z njim nimam nobenih težav. To je bila čisto nogometna odločitev. Preprosto sem menil, da je boljše, če tekmo začneta Varane in Pepe.”

O njegovem veselju po zadetku Cristiana Ronalda je povedal ,da je to bila čisto pričakovana reakcija glede na napetost tekme: “Proslavljanje ne šteje, šteje tekma. Ljudje širom sveta, ki obožujejo nogomet, so danes uživali v tekmi. Nekateri gledalci so stadion zapuščali ob rezultatu 2-1. Občutek sem imel, da smo vsi popolnoma predani. Dobil sem občutek, da lahko izgubimo, žal mi je bilo teh ljudi. Že jutri bodo padli pod vpliv novinarjev. Ampak na koncu mi je občutek dejal, da so razumeli predanost ekipe, saj tekmo lahko zgubiš, vendar se moraš trdo boriti do samega konca. To je Real Madrid.”

Trener “merenguejev” je vztrajal pri tem, da so se igralci naučili reagirati na različne zahtevne situacije:“Doma smo proti Barceloni odigrali dobro tekmo. Super pokal smo osvojili z borbo do zadnjega atoma moči in nato se je zgodilo, kar se je pač zgodilo. Petnajst dni za reprezentančni premor. Kar želim povedati je, da na takšen način lahko izgubljaš tekme. Ne pa tako kot smo igrali proti Sevilli in Getafeju. Skrbi me le trenutna situacija. Ekipa kot je Real Madrid ne more reči, da je osvojila Super pokal, sedaj pa je La Liga in nadaljnje zmagovanje več ne zanimata….”

Mourinho je povzel občutke ekipe in cilje, ki jih ima ekipa v tej sezoni: “Real Madrid si želi osvojiti zgodovinski deseti naslov Lige prvakov, za kar se bomo tudi borili. Boriti se moramo za vse možne naslove. Morda bomo končali z vsemi, morda zgolj s Super pokalom, vendar moramo na vsaki tekmi dati vse od sebe. Kadar daš na igrišču vse od sebe, je nogomet odličen.”

Na koncu je nakazal še, da je bil pripravljen za kritike glede izbire začetne enajsterice: “Pričakoval sem kritiziranje iz vsega sveta. Torej očitke, da Ramos ni zaigral, da so bili kreativni igralci izpuščeni iz enajsterice, da Higuain v Ligi prvakov ne zadeva, da je Coentrao v boljši formi kot Marcelo… Bil sem pripravljen. Imam “hekerja”, ki je bil pripravljen že pred tekmo.”