X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3 – 2 Manchester City

Real Madrid, ki se je dvakrat znašel v zaostanku, je zmagal na Santiagu Bernabéu z goli Marcela, Benzemaja in Cristiana Ronalda. Real Madrid je debitiral v Ligi prvakov na srečanju z velikmi začetnicami. Enemu boljših, kar se jih lahko vidi na trenutni nogometni sceni. In tekma res ni razočarala. Belim, ki so dominirali celotno tekmo in so proti vratom sprožili 30 strelov, je uspel preobrat na tekmi na kateri so se dvakrat  znašli v rezultatskem zaostanku po golih Dzeka in Kolarova. Zadetki Marcela, Benzemaja in Ronalda  (zadnja v 87′ in 90’minuti), in neprekosljiva pomoč s tribun so se podpisali pod veliki debi v Ligi prvakov.

“Prepričan sem da bomo jutri imeli ekipo, ki bo enotna, homogena in odločna… Ekipa bo najpomembnejša in vsi bodo delali za vse. Igralci bodo na najvišjem nivoju.”, je zagotovil Mourinho na konferenci dan pred tekmo. Ekipa, v kateri je debitiral Essien, je že od samega začetka pokazala, da se je pripravljena podpisati pod njegove besede. V 3. minuti je nase opozoril Ronaldo s strelom iz roba kazenskega prostora, ki ni bil natančen. Portugalec je bil protagonist tudi druge domače priložnosti, ki je bila še boljša od prejšnje. Podarjena žoga Kompanyia in nato natančen strel, ki ga je izbil Hart v 8. minuti. Odlična reakcija Angleža, ki se je ponovno izkazal 3 minute kasneje v zelo podobni akciji. Strel Ronalda z roba kazenskega prostora, tokrat je Higuainov udarec z glavo  žogi spremenil smer, a ne dovolj da preseneti gostujočega vratarja.

Manchester City ni mogel dolgo zadržati žoge v svoji posesti, Real Madrid je žoge kradel že na nasprotni polovici in Angleži so se ‘dušili’ pod stalnim pritiskom domačih. Tako so se priložnosti za zadetek vrstile samo na strani belih. Še 4 so se jim ponudile pred odmorom. Arbeloa, po dobri obrambi z Di Mario in super prestreženi žogi, je poskusil z levico in se ponovno srečal s Hartom v 18′ minuti. Dvojna priložnost tri minute kasneje. Neverjetna podaja na Higuaina, ki je ni mogel dobro sprejeti, a je uspel priti od odbitka Harta in podati nazaj do Ronalda. Njegov udarec, po tem, ko je zadel gostujočega obrambnega igralca, je končal pri Khediri, ki je streljal prek gola. Dve zadnji, pred poškodbo Nasrija, z Di Mario v glavnih vlogah. Argentinska naveza je bila aktivna v prvi, vendar Higuain ni uspel najti vrat v 40. minut In tri minute pred koncem prvega dela še zadnja; ‘El Fideo’ je s strelom od daleč le oplazil vrata nasprotnikov. Real Madrid je zavrnil vsakršen kanček dvoma, z dominantnim prvim delom, v katerem je prepričal publiko in streljal na nasprotnikov gol 16 krat (8 v okvir), gosti so imeli v prvem  polčasu samo eno priložnost. Britanci, so se osvobodili pritiska domačih le z dvema poskusoma Yaya Toureja, ki sta bila ustavljena s strani domače obrambe,v kateri se je znašel Varane, druga novost v enajsterici Mourinha.

… vztrajnost je obrodila sadove v 90′ minuti
Drug polčas se je začel tako kot se je končal prvi: s poskusom Di Marie v 47′ minuti in premočjo ‘los blancosov’. Real Madrid je vztrajal v svojih poskusih po doseganju zadetka in Bernabeu je pomagal, glasno spodbujajoč  svojo ekipo, ki si je v tistih trenutkih zaslužila veliko več. Özil je zamenjal Essiena v 65′ in Mourinho je s tem dal ekipi še več agresijev napadu in pregleda nad igro. Marcelo je bil blizu da izkoristi prehodno akicjo, njegov strel je zadel prečko.  Nato pa akcija po kateri je sledil zadetek gostov. Nesreča je doletela Madrid v 68′ minuti. Protinapad, katerega je začel Yaya Toure in uspešno končal Džeko, po tem ko se je znašel iz oči v oči s Casillasom.

Gol je dal še dodaten zagon domačim, ki so porabili vse svoje menjave z vstopom Modriča in Benzemaja namesto Higuaina in Khedire. Ni bilo časa za predah in tekma se je spremenila v nizanje priložnosti tako za eno kot drugo stran. Marcelo, najboljši Realov igralec v drugem polčasu, je to izkoristil. ‘Golazo’ Brazilca, ki je prestregel žogo na robu kazenskega prostora in z odličnim strelom premagal Harta. 76′ minuta, 1-1 in še 14 minut igre do konca.

Popolno obleganje gostujočih vrat. Britansko moštvo se je zaprlo v svojem prostor, domačini pa so pokazali željo, da se dokažejo, po videnem, z zasluženo zmago. Vendar ko smo verjeli, da so ‘los madridistas’ porabili vso smolo ob prvem gostujočem zadetku, je sledil še drugi gol ‘citizensov’ v 85′. Prosti strel Kolarova in nekoliko neposrečeno posredovanje naših, tako da je žoga uspela presenetiti Casillasa. 1-2, 5 minut pred koncem. A tekme še ni bilo konec. Real Madrid nosi v svojem simbolu ponotranjen duh bojevanja, kar je znova dokazal. Potreboval je samo 3 minute za remi in še dve za popoln preobrat. Benzema je poravnal rezultat (2-2) z natančno odmerjenim strelom z roba kazenskega, Ronaldo je poskrbel, da je bilo pravici zadoščeno s strelom ob katerem je Hart slabo posredoval. Velika zmaga in premiera v ligi prvakov.

Prevedla:S.Madridista