X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Casillas je poslal sporočilo podpore družini Dawida Zapiseka

Iker Casillas trenira in pričaka vsako tekmo z največjo intenzivnostjo in koncentracijo, s ciljem zmage in razvoja z Real Madridom in špansko reprezentanco. Ampak madridski vratar, ki redno dokazuje svojo solidarnost, je danas hotel iti dlje od samih okvirov športa. Kapetan je poslal sporočilo podpore družini Dawida Zapiseka, poljskega dečka, ki je preminil prejšnji torek zaradi hude degenerativne bolezni in katerega je Casillas imel priložnost spoznati na letošnjem Evropskem prvenstvu na Poljskem in v Ukrajini, deček je namreč bil velik vratarjev oboževalec. Razen sporočila, ki bo predvajano na poljski nacionalni televiziji, je madridista podpisal še dres z napisom “Dawid, vedno s tabo” v poljščini, ob kateri je dejal: “Posvečam ga z veliko ljubezni, naj ga shranijo in imajo vedno v mislih.

Iniciativa realizirana s strani madridskega kapetana, ki je lahko računal na sodelovanja Ryszarda Schnepfa, šefa Poljske ambasade v Španiji, se je izvršila ta torek v Ciudad Real Madridu. “Naprej, bi želel izraziti svoje sožalje družini. Dawid naj počiva v miru. Imel sem priložnost biti z njim na letošnjem Evropskem prvenstvu na Poljskem in v Ukrajini. Dva dni zapored sva se srečala v Gniewinu in pokazal se je kot oseba, ki si je želela življenja, z neverjetno željo, da spozna celotno Špansko reprezentanco. Fotografiral se je z vsemi igralci, njegovi starši, družina in prijatelji so bili zelo zadovoljni” pravi Casillas.

Casillas je izrazil sožalje družini na družbenem omrežju (facebook); gesta, ki je ganila Poljake. “Zavedamo se, da smo v situaciji, kjer nas veliko ljudi opazuje, obožuje in menim, da imamo veliko odgovornost. Logično je, da nemoreš biti všeč celemu svetu, a tistim, ki si jim všeč, ki čutijo občudovanje in te cenijo, jim lahko povrneš z enakimi gestami občudovanja in ljubezni. V tem primeru je situacija delikatna, imel je veliko željo spoznati mene, in celotno nogometno reprezentanco. Verjamem, da čas v tem primeru ni pomemben.” trdi madridski vratar.

Dorota Zlinets, članica Poljske Ambasade v Madridu, je bila zadolžena da opravi intervju z Casillasom, ki ji je razložil kako je novica o Dawidu prišla do njega. “Njegova mama je prvo stopila v kontakt z delegadom federacije. Zgodba, me je zelo pritegnila. Bil je le deček, ki nas je hotel spoznati, zlasti mene. Podaril mi je lutko. Ko je prišel, smo se skupaj družili, imel je dostop do treninga, da bi lahko bil blizu nas. Bili smo zelo srečni in zadovoljni. Samo zato, ker sem bil z njim, je bil bolj vesel in za nas, lahko si predstavljate kaj to predstavlja.

Za zaključek, Casillas ni hotel namenjati posebne pozornosti detalju, ki ga je imel z dečkom in njegovo družino. Vse je namreč storil z velikim zadovoljstvom in nedvomno bi zadevo ponovil. “Verjamem, da imamo veliko srečo biti nogometni igralci in da nas obožujejo vsepovsod. Če v enem trenutku lahko pomagaš, da deček izpolni svoje sanja, da te spozna in mu s tem podariš trenutek veselja, menim da je to privilegij, ki nam je bil dan in da bomo to isto storili kadarkoli”, zaključuje.

Prevedla: s.madridista