X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarkarji želijo po stopinjah nogometašev v Super pokalu

Dva izmed novih igralcev Real Madrida, Marcus Slaughter in Dontaye Draper, sta bila navdušena nad prvim mesecem z belimi in predvsem o priložnosti, da se borita za naslove, v soboto je na sporedu že prvi, Endesa Superpokal. “Nogometna ekipa je osvojila super pokal in mi želimo slediti po njihovih stopinjah” je povedal kalifornijski center. Po drugi strani pa organizator igre navaja, da so pripravljeni za igro, za prvi naslov v sezoni: “Mi smo se pripravili za to in trenutek resnice bo prišel z dobro igro in osvojitvijo naslovov.”

Marcus Slaughter verjame, da je Real Madridu na pripravljalnih tekmah “šlo dobro“, saj so “zmagali vse tekme in nekatere od njih so bile zelo težke“, ter pravi, da je njegova ekipa pripravljena igrati Endesa Super pokal in tekmovati na najvišji ravni: “Pripravljeni smo zaigrati v Zaragozi. To je razburljivo. Nogometna ekipa je osvojila Super pokal in mi želimo slediti po njihovih stopinjah. Tja potujemo, da odigramo 100% in zmagamo Super pokal.”

Američan je pojasnil, da vidi, da ima Real Madrid priložnost, da lahko naredi veliko stvari, zaradi vzdušja in počutja v ekipi ter kakovosti, ki obstaja znotraj ekipe:. “Smo tesno povezana ekipa. Odnos med igralci je dober in kemija je tudi na igrišču. Gradimo odlično ekipo. Vsi smo zelo povezani in trdo delamo. Poleg tega obstajajo igralci, kot je Rudy, kateri je velika zvezda … Mislim, da smo pripravljeni za osvojitev naslova, saj imamo odlično ekipo, odlične igralce in odličnega trenerja. Ekipa ima veliko talenta in to je zelo pomembno za osvojitev naslovov.

Na osebni ravni, številka 44 pojasnjuje, da želi ” ‘Osvojiti trofeje‘. Zadnjič sem osvojil nemški državni naslov in letos z Real Madridom bom poskušal doseči enako tudi v Španiji. Dodaja, da se veseli, da se začne prvenstvo:”Liga Endesa je najboljša v Evropi in bo zelo zanimivo tekmovati z velikimi ekipami. Obstaja veliko talenta v ekipah in vsakdo lahko zmaga ali izgubi. Kaj moramo storiti je, da smo enotni, če zmagamo ali izgubimo.

Njegov rojak in še eden od novincev, Draper, je spregovoril na podoben način, ko pravi, da so imeli “dobro pripravljalno sezono. Delali smo dobro, da smo pripravljeni na začetek sezone.” Sezona se začne z Endesa Super pokalom. “Mi smo pripravljeni na to, ker mislim, da smo naredili dobre stvari v času pred sezono. Trenutek resnice bo prišel, z dobro igro in osvojitvijo naslovov” je še dodal Baltimorski organizator igre.

Kaj je najbolj presenetilo Draperja do zdaj je, da vsi v ekipi mislijo o pomeni biti uspešen: ” Ta ekipa je ena izmed najlažjih, da postaneš del ekipe, v katerih sem igral. Izven igrišča je vedno dobro vzdušje in to se odraža v načinu, kako igramo, ko igramo na najvišji ravni. “O svoji vlogi v Real Madrid je dejal, da je na voljo za karkoli želi Pablo Laso: “Kar se tiče moje vloge, mislim, da lahko zadevam, branim in vodim ekipo. Tukaj sem za vse kar ekipa potrebuje.

Na koncu, nekdanji evropski MVP s Cedevito, je spregovoril o Ligi Endesa: “je ena izmed najboljših tekmovanj v Evropi in bo zanimivo igrati v njem. Z mojo prejšnjo ekipo sem igral proti Gran Canarii in Estudiantesu. Vem, da je super liga in da ne bo lahkih tekem, zato se moramo dobro pripraviti in igrati tekmo za tekmo.