X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju pred tekmo z Rayom: Mourinho

Jose Mourinho je pred nedeljskim obračunom z Rayom stopil pred novinarje in spregovoril o bližajoči se tekmi. Trener Reala je derbi označil kot “zahteven”: “Zelo sem bil zadovoljen z ekipo, ki je igrala proti Manchester Cityu, prav tako sem zadovoljen s treningi. Menim, da so naše možnosti na jutrišnji tekmi dobre. Lansko leto smo se zelo namučili, vendar nam je vseeno uspelo zmagati. Ne pričakujem lahke tekme in vsi vemo, da Vallecas pripravi odlično vzdušje. Izjave igralcev Raya razkrivajo njihovo motivacijo, moja filozofija pa je, da moraš na vsaki tekmi dati vse od sebe. Pričakujem naelektreno atmosfero in zahtevno srečanje med mestnima rivaloma.”

Trener je najprej pohvalil predstavo nogometašev na tekmi proti Manchester Cityu: “Ko moja ekipa ni igrala dobro, je bila to moja krivda, sedaj pa so odigrali dobro zgolj zahvaljujoč njim. Sami so našli potrebno psihično in čustveno motivacijo za tekmo proti Cityu in v takšnem tempu želimo sedaj tudi nadaljevati. Prepričan sem, da bodo našli tudi motivacijo za tekmo proti Rayu. Odigrali smo nekaj izjemnih tekem na katerih smo bili zelo motivirani in nekaj tekem, na katerih nismo bili na nivoju. Dokler ekipa ne bo z dobro igro zmagala nekaj zaporednih tekem, ne bom preveč samozavesten.

Novinarji so nato Portugalca povprašali, če bo Sergio Ramos prihajajočo tekmo začel v začetni enajsterici: “Igralci tega ne vedo in če ne vedo oni, potem tega ne morem povedati medijem. Na zadnji tekmi ni igral, sta pa se zato fantastično odrezala Pepe in Varane; tekmo sta odigrala z lahkoto, bila sta zelo hitra in osredotočena. Nista bila kriva za nobenega od prejetih zadetkov. Prvi zadetek je padel po hitrem protinapadu, v katerem so bili premagani naši bočni igralci, prav tako pa po odhodu Essiena nismo bili več tako zgoščeni v sredini. Drugi zadetek je padel iz prostega strela. Oba igralca sta prikazalo zelo dobro predstavo. Zakaj sedaj nihče ne govori o Varaneu, če pa so še pred tednom dni ljudje govorili o njegovi depresiji in frustracijah? Pri devetnajstih letih je dobil odgovornost zaigrati na veliki tekmi, svoje delo pa je opravil fantastično. Sedaj nihče ne govori o njem. Očitno so novinarji nagnjeni k govoru o tistih, ki ne igrajo. Vsaka odločitev, ki jo sprejmem, je namerna in za svoje odločitve ima vsak svoje razloge. Zanimivo je, da ljudje zmeraj govorijo o tistih, ki ne igrajo in ne o tistih, ki so na igrišču.”

Kar se tiče Casillasove odločitve o neproslavljanju tretjega zadetka na tekmi proti Manchester Cityu, v čast nedavno preminulemu Poljskemu dečku, je Mourinho povedal tole: “Zaradi različnih razlogov vsak reagira na svoj način. Tudi jaz ne proslavljam vseh pomembnih zadetkov in ob določenih zadetkih reagiram, kot pač reagiram. Pomembno je, da zadanemo, zmagamo in dosežemo skupne cilje. Po zmagi smo bili vsi enako zadovoljni.”

Mourinho je nato pokomentiral tudi izjavo trenerja Raya, Paca Jemeza, ki je dejal, da bodo obrambo tokrat izjemoma sestavljali štirje branilci (ponavadi Rayo igra s tremi možmi v zadnji vrsti): “Trenerji imajo pravico, da igrajo na svoj način. Zaradi teh razlogov so prav oni trenerji in lahko tekmo začnejo z igralci, za katere menijo, da so najbolj primerni za zadane naloge. Tako jaz gledam na to zadevo, Jemeza spoštujem.”

Na koncu je Mourinho spregovoril še podpori, ki jo bo Real Madrid imel na Vallecasu: “Stadion ne bo razprodan, praznih bo 5.000 sedežev. Za majhno število prodanih kart obstaja več razlogov; navijači ekipe ne spremljajo na gostovanjih, pomemben pa je tudi ekonomski razlog. Zaradi tega o tej zadevi ne bi več rad govoril.”