X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: Real v finalu Superpokala

Real Madrid se je uvrstil v finale Superpokala, po zmagi nad CAI Zaragoza, gostitelju turnirja, v kateri so bili odlični v obrambi in odločili tekmo z izjemnim rezultatom 9-22 v tretji četrtini. Mirotic je bil mož tekme s 14 točkami in 11 skoki. Beli bodo igrali za prvo uradno lovoriko v sezoni proti Barceloni (danes ob 19:00), katera je premagala v drugem polfinalu Valencio s 77-63.

Laso je začel s petimi igralci, ki jo je največkrat uporabljal v pripravljalni sezoni, začel je z Llullom, Rudyem, Suarezom, Miroticem in Begićem, kateri je pozdravil njegove težave z gležnjem. Domači, ki so prišli v tekmo brez zmage, so začeli igro v upanju, da bodo obrnili rezultat v svojo korist pred njihovimi domačimi navijači in so igrali odlično košarko v prvih treh minutah z Aguilarjem in Norelom v ekipi. Bili so močni v obrambi in imeli dober izkoristek v napadu ter prevzeli pobudo, napravili so razliko 8-4 v 3. minuti.

Tako dolgo je trajalo, da je Real Madrid vstopil v tekmo. Takoj, ko je Begiću in Miroticu igra stekla, so začeli delati stvari na svoj način. Lepo sta zadrževala žoge in pomagala s svojo močjo Llullu, začeli so igrati tekoče in zadevali z lahkoto. Takšna igra je privedla bele do vodstva z delnim rezultatom 3-13, v naslednjih štirih minutah. Talent in vsestranskost Mirotica je bil neustavljiv za varovance Abósa. Aguilar, Jones in Norel se niso mogli spopasti s napadalcem belih. Mladi igralec Real Madrida je dal lekcijo iz tehničnih osnov. Z dobro asistenco za zabijanje Slaughterja in še eno za trojko Rudyja, so gostje obrnil rezultat na tekmi (13-18, min. 8).

Od takrat dalje je ekipa trenerja Laso povečala rezultat s petimi točkami v drugi četrtini, katera ni bila tako dobra za obe ekipi, v kateri je bila igra bolj izenačena. Zaragoza je izkoristila slabše obdobje igre, približali so se na dve točki zaostanka z dvema doseženima točkama  in dobrega dela centra Jonesa (24-26, min. 15). Draper je povečal prednost belih pred odmorom. Prenesli so žogo v napad in še enkrat je Mirotic prevzel vodilno vlogo. Odšel je na odmor z 11 točkami, sedmimi skoki in v odprti igri je njegova ekipa šla na odmor s +5 (31-36, min. 20).

Madrid je igral dobro v prvih nekaj minutah uradne sezone. Toda to ni bilo dovolj za njih. Želeli so si več. Prišla je tretja uničujoča četrtina. Precej so izboljšali obrambo v smislu intenzivnosti in ustavljali so napade domače ekipe, kateri so bili nemočni proti ekipi iz Madrida. V napadu so si naredili enostavno življenje in spet so pokazali ves svoj potencial, ki je brez dvoma eden najboljših v Evropi. Sergio Rodriguez je prevladoval tekmo po svoji volji. Imel je veliko časa in z dvema izjemno uspešnima asistencama(alley oops) sta zadela Rudy in Slaughter. Dva novinca in Chacho so v tem obdobju na igrišču, na katerem so beli poleteli, končali z delnim rezultatom 9-22 (40-58, min. 30).

S tekmo, ki je bila skoraj končana na semaforju po premoči Real Madrida, je bila zadnja četrtina le še zgolj formalnost. Zaragoza ni vrgla puške v koruzo in so dali vse od sebe do konca. Izboljšali so se v napadu, z doseženimi točkami Hrvata Rudeža se jim je uspelo približati na 64-71 min 39minuti, vendar so beli odgovorili s trojko, ohranili vodstvo in v nobeni fazi med tekmo ni bila njihova zmaga ogrožena, v kateri je sodeloval tudi Willy Hernangómez, v svojem prvem nastopu za ekipo, ki je trajal več kot tri minute (64-72, min. 40). Ekipa iz Madrida bo igrala prvi Clásico v sezoni, kot neporažena s sedmimi zmagami od sedmih tekem, želeli bodo ohraniti svojo neporaženost ter bodo poskusili osvojiti svojo prvo lovoriko v sezoni 2012-13.

CAI ZARAGOZA 64 (17+14+9+24): Van Rossom (3), Roll (10), Rudez (17), Aguilar (10), Norel (4) – klop – Llompart (2), Toppert (8), Stefansson (0), Marin (-), Fontet (0) in Jones (10).
REAL MADRID 72 (21+15+22+14): Llull (13) Rudy (10), Suárez (1), Mirotic (14) in Begic (2) -klop- Pocius (0), Draper (0), Reyes (8), S. Rodríguez (6), Carroll (10), Slaugther (8) in Hernangómez (0).