X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Napovednik: Rayo Vallecano – Real Madrid

Real Madrid bo danes na Vallecasu odigral tretjo tekmo v obdobju osmih dni. Merengueji se bodo na mestnem derbiju pomerili z ekipo Raya Vallecana, ekipa pa želi nadaljevati z delom, ki ga je opravila na torkovem obračunu proti Manchester Cityu. Mourinho je prihajajočo tekmo opisal takole: “Ekipa, ki je zaigrala v torek, mi je bila všeč, saj je našla fizično in čustveno motivacijo, sedaj pa bodo poskušali nadaljevati z dobrim delom. Na prihajajočo tekmo zrem z optimizmom.” Igralci Joseja Mourinha bodo poskušali njegove besede potrditi na Vallecasu, kjer ima Real sicer dobro statistiko, vendar bo tekma kljub temu zelo zahtevna. Ekipa Raya bi naj tako tekmo začela tudi s štirimi branilci (ponavadi igrajo s tremi), prav tako je Rayo v letošnji sezoni na domačem igrišču še neporažen.

Tekmovalni koledar ekipam ne prizanaša. Real Madrid bo danes odigral tretjo tekmo v zgolj osmih dneh. Igralci Real Madrida so po zmagi v Ligi prvakov nad ekipo Manchester Citya, odločeni nadaljevati z dobrim delom na gostovanju pri Rayu in vknjižiti drugo zaporedno zmago.

STANJE OBEH EKIP PRED PETIM KROGOM
Doma V gosteh
Mesto Točke O Z N P O Z N P
Rayo Vallecano 7  2 1 1 0 2 1 0 1
Real Madrid 12º 4 2 1 1 0 2 0 0 2

“Vzdušje bo naelektreno, ne pričakujem lahke tekme. Igralci Raya so zelo predani in motivirani, sam pa sem mnenja, da je v želji po zmagi potrebno vsako tekmo odigrati na vso moč,” je pred tekmo povedal Mourinho. Jose Mourinho je za tekmo že vpoklical 20 igralcev, med drugimi tudi Cristiana Ronalda, ki je na dveh tekmah proti Rayu zabil kar štiri zadetke (glej spletno stran www.realmadrid.si).

Zgodovina je na strani Reala
Real Madrid in Rayo Vallecano sta se na Vallecasu pomerila trinajstkrat, Real pa je ob tem dosegel devet zmag, remi in tri poraze. Ob tem je ekipa merenguejev zabila 25 zadetkov, prejela pa 14. Real Madrid je tako ekipa, ki ima eno najboljših statistik na gostovanju pri Rayu. Ekipa Real Madrida je tako edina zmagala na zadnjih petih gostovanjih pri Rayu.

Doma še nepremagan rival

Rayo Vallecano bo Real v petem krogu sprejel po odličnem uvodu sezone – ekipa iz predmestja Madrida se trenutno nahaja na šestem mestu. Po dveh gostovanjih in dveh tekmah pred domačimi igralci je Rayo vknjižil dve zmagi, remi in poraz. Na domačem igrišču so zaenkrat še neporaženi, saj premagali Granado (1-0) in remizirali s Sevillo (0-0).

TEKME MED REALOM IN RAYOM NA VALLECASU
  O Z R P DZ PZ
Real Madrid 13 9 1 3 25 14
Rayo Vallecano 13 3 1 9 14 25