X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid in Barcelona se bosta srečala v finalu superpokala

Ekipa, ki jo vodi Laso se bo pomerila z aktualnim zmagovalcem superpokala in jim poskusila odvzeti ta naziv danes v dvorani Principe Felipe Stadium v Zaragozi.

Laso proti Pascualu. Prvič v sezoni 2012/2013. Tekma se bo kmalu začela. Ekipa se bosta pomerili za prvo lovoriko letos in sicer za španski superpokal. Ekipa sta si nasproti stali že lani in pričakuje se, da se bosta tudi letos udarili za vse pomembne lovorike. V Zaragozi se bosta ekipi pomerili za trofejo, ki jo imata v svoji lasti le Barcelona in TAU ter za katero se Real že dolgo poteguje. V prid Reala gre dobra fizična pripravljenost ekipe, čeprav bo potrebno še nekaj dela, da igralci pridejo na optimalno raven. Tudi na račun te želi Real začeti sezono na najboljši možen način in igrati podobno atraktivno košarko kot v prejšnji sezoni. Z odličnim Mirotičem in Fernandezom ter Slaughterjem v formi, bo Real poskušal premagati Barcelono, ki igra brez Navarra in Jasikeviceusa. Na njihovi poti bosta stala tudi ostrostrelec Pete Mickeal in Jawai, ki sta se očitno odlično vklopila v ekipo.

Real bo poskusil ustaviti Barcelono, ki je na misiji, da še četrtič zapored osvoji superpokal.  Stara nasprotnika se bosta ponovno pomerila za lovoriko. Čeprav ne gre za najpomembnejši naslov v sezoni bo rivalstvo zagotovilo izjemno zanimiv dvoboj. Če bo šlo vse po načrtu bodo ponovno v ospredju zvezde obeh ekip.

Mirotič, ki mu ne zmanjkuje energije in z vsako novo tekmo pridobiva na samozavesti, bo ponovno eden ključnih igralcev Reala. Skupaj z Rudyjem Fernandezom in Slaugheterjem je prav on odločil polfinalno tekmo proti domačinom iz Zaragoze. Ekipi Reala pa bo glavno nevarnost povzročala igra Kataloncev pod košema. Kombinacija Huertasa, Michaela in Jawaia pa je na prejšnji tekmi igrala, kot da skupaj igrajo že celo življenje.

Zadnje tekmovanje, ki se je igralo na tak način, Copa del Rey, je pripadla Belim iz Mardida in na to je opozoril tudi Laso.  Izrazil je tudi željo, da bi se vse izteklo tako kot lansko sezono v Barceloni: “Upajmo na isti izid”.  Pa še zanimivo dejstvo: Real je do sedaj v finalu superpokala le dvakrat srečal Barcelono. Čeprav ne  iščejo maščevanja, menijo da je prišel njihov čas, da to lovoriko prinesejo v Madrid. Mirotič je včeraj po tekmi dejal: “Maščevanje za lansko leto? Mi ne razmišljamo o tem. Pomembno je, da ne razmišljamo o Barci, ampak le o sebi in o tem, kako bomo igrali našo igro. Pomembno bo, da se predstavimo v dobri luči”.

Favorita na tej tekmi ni. Oboji bodo na vso moč poskusili doseči zmagao, a rezultat je nemogoče napovedati. Barcelona se je v polfinalu mučila bolj, kot je bilo potrebno. Čeprav je bil rezultat močno v njihov prid (77-63) je bila Valencia v igri za zmago prav do samega konca. Veliko zaslug za to ima Faverani, ki je vztrajal prav do konca. Na drugi stani je Real izenačeno tekmo na svojo stran prelomil prav na koncu. Že prej omenjeni trio Rudyja, Mirotiča in Slaughterja je tekmo nagnil na stran Madrida in zadušil upor Zaragoze. Rezultat se je ustavil pri 64-72 za Real.

Prevedel: matej1911