X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: Real Madrid osvojil španski Super pokal

Košarkarska ekipa Real Madrida je odlično začela s sezono 2012/2013, saj je v finalu Endesa Super pokala v Zaragozi premagala večnega rivala, Barcelono Regal. Ekipa Reala je bila skozi celotno srečanje boljši tekmec. Pri merenguejih sta izstopala predvsem Rudy Fernandez (22 točk) in Jaycee Caroll (17 točk). Real Madrid je drugič v zgodovini osvojil Super pokal, prvič pa ga je osvojil v trenutnem formatu igranja. Ekipa “los blancosov” tako ligaško sezono začenja neporažena.

Obe ekipi sta tekmo začeli z željo po uspešnem napadu. Madrid je ostal zvest svoji strategiji hitre igre in strelov od daleč. Trener Laso je v prvo postavo namesto Begića postavil Slaughterja, saj je želel konkurirati  Lorbeku in Tomiću. Oba centra Barcelone sta tekmo odlično začela, vendar je Real hitro prevzel nadzor nad tekmo zahvaljujoč izjemnim metom za tri točke. V prvi četrtini so merengueji tako kar šestkrat zadeli izza črte, najbolj pa so se izkazali Fernandez (osem točk, od tega dve trojki), Lull in Mirotić (skupno 14 točk). Ob zvoku sirene je za tri točke zadel tudi Reyes, ki je postavil končni rezultat prve četrtine (23-30).

V drugi četrtini je Real pokazal dva obraza. Najprej so začeli z igro, ki so jo prikazali v prvi četrtini, posebej razpoložena sta bila Carrol in Reyes. Delo kapetana Reyesa v raketi, kjer je premagoval Jawaia, je bilo ključno, da je Real po zabijanju Begića povedel kar za 11 točk (29-40, 15. minuta). Trener Barcelone se je na vodstvo odzval z minuto odmora.

Po kratkem odmoru so igralci Barcelone uspeli zaustaviti igralce Reala. Katalonci so uspeli najti luknje v agresivni, vendar rahlo neorganizirani obrambi Real Madrida. Rabaseda in Ingles sta zadela iz razdalje, Jawai pa je z njegovimi 127imi kilogrami dominiral v raketi. Barceloni je do konca druge četrtine uspelo prednost skoraj izničiti (prvi polčas se je končal z rezultatom 43-44).

Premor je ponovno prerodil Lasovo ekipo. Igralci Reala so ponovno začeli igrati direktno košarko, največ odgovornosti v napadu pa sta prevzela Llull in Rudy. V obrambi je odlično igro prikazal Slaughter, ki je uspešno zaustavljal Jawaija. Delo celotne ekipe je hitro obrodilo sadove in Real je kmalu spet povedel za deset točk, s katerimi so merengueji tudi odšli v zadnjo četrtino. Madrid bi tretjo četrtino končal s še večjo prednostjo, če ne bi Rabaseda in Lorbek zadela dveh trojk, ki so Barcelono ohranjale v igri.

Ta ekipa Real Madrida je vsekakor željna uspehov in doseganja velikih stvari. To je bilo več kot očitno v zadnji četrtini. V zgolj treh minutah igre so beli pokazali izjemno igro v napadu. Suarezov met za tri točke, ob katerem je zaradi izpolnjene kvote osebnih napak bil izključen Mickeal, je Real povedel do odločilnega delnega izzida 6-16. V teh trenutkih tekme sta najbolj izstopala Carrol in Rudy, ki sta bila izjemno razpoložena in natančna. Branilcu iz Balearskih otokov je usojeno voditi ekipo Reala. Njegova prisotnost na igrišču je bila veliko breme za Barcelono, katere igra je v zadnjih minutah povsem razpadla. Tekma se je končala z rezultatom 84 – 95.

BARCELONA REGAL 84 (23+20+13+28): Huertas (3), Ingles (16), Mickeal (5), Lorbek (14) y Tomic (7) – started – Jawai (20), Rabaseda (11), Abrines (0), Sada (5), Todorovic (-) in Wallace (3).
REAL MADRID 95 (30+14+21+30): Llull (14), Rudy (22), Suárez (5), Mirotic (11) y Slaughter (5) -started- Pocius (2), Draper (-), Reyes (9), S. Rodríguez (8), Carroll (17), Begic (2) in Hernangómez (-).