X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi proti Rayu: Mourinho

Mourinho: “Ekipa je pokazal dober odnos in bila z glavo pri tekmi”
Pomembno je, da smo storili dovolj za zmago na tekmi, ki smo jo kontrolirali”, pravi trener belih. José Mourinho je na tiskovni konferenci na stadionu de Vallecas, govoril o zelo težki tekmi v kateri je njegova ekipa “pokazala pravilen odnos in bila z glavo na tekmi”. Madridski trener je odšel zadovoljen s težko prisluženo zmago. “Pomembno je da smo storili dovolj za zmago in to na tekmi, ki smo jo kontrolirali”. Zatrdil je tudi, da ga realizacija v teh trenutkih ne skrbi preveč: “Kar potrebujemo zdaj so zmage.”.

Madridista je poudaril mentaliteto s katero je igrala njegova ekipa na Vallecasu: “Če bi podobno igrali v prejšnjih srečanjih, bi jih dobili. Bila je zelo težka tekma v kateri smo morali biti zelo skoncentrirani in motivirani. Mislim, da se je ekipa dobro odzvala. Lahko bi igrali bolje, kljub temu da je nasprotnik zelo pritiskal in veliko pretekel, vendar se je tu pokazal duh ekipe, ki je bila z glavo pri stvari, danes so delovali kot moštvo.”
Poleg tega je omenil še okoliščine, ki so vplivale na prestavitev tekme: »Ni lahko, ampak situacija je bila za obe moštvi enako. Prideš igrat, čakaš in čakaš in na koncu ne igraš. Odideš brez da bi vedel kdaj bo tekma sploh odigrana. Ni lahka situacija za nobeno ekipo, a smo oboji uspeli premagati te težave in odigrati odlično nogometno tekmo.«
Kar se tiče tekme, je Mourinho potrdil, da je bil Real Madrid zaslužen zmagovalec proti zelo kvalitetnemu nasprotniku: “To je tekma z ogromno pritiska. Zelo so pritiskali, a mi prav tako. Imeli smo veliko priložnosti za gol po vodstvu z 2-0-. Tri ali štiri, ki jih igralci niso zadeli, čeprav so bili streli odprti. Z izjemo enega protinapada v prvem polčasu in ene izgubljene žoge s strani Arbeloe v drugem, se ne spomnim nobene priložnost nasprotnika”.
Mourinho je komentiral tudi to, da je nemogoče neprestano biti na strelskem nivoju iz lanske sezone in da se igralci še vedno iščejo. “Prejšnjo sezono smo bili zelo uspešni in zato smo zadeli veliko število golov. Zdaj, ko še nismo dobri in popolnoma samozavestni, potrebujemo predvsem zmage. Ni še čas, da smo zaskrbljeni zaradi slabe realizacije. Lansko leto smo iz treh priložnosti zadeli tri gole. Pomembno je da smo zadeli dovolj za zmago in to na tekmi, ki smo jo v celoti kontrolirali”.

Prevedla: s.madridista