X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mosquera

Mosquera: “Imamo ekipo, ki lahko premaga kogarkoli.”

Igralec sredine igrišča je prebil večino svoje dozdajšnje kariere pri belih:” Izobrazbo od 12. leta dalje mi  je prinesel Real Madrid,  iz mene je naredil to kar sem danes”.

Pedro Mosquera je bil, po prvi tekmi sezone v gosteh, gost programa ‘La Fábrica’ na Realmadrid TV. Canterano in madridista je analiziral zadnjo odigrano tekmo in pomembnost osvojenih treh točk in pojasnil da to leto “imamo ekipo, ki lahko premaga kogarkoli”. Spomnil se je svojih začetkov v madridskem klubu, h kateremu je prišel z dvanajstimi leti in od takrat mu je klub ponudil obilo priložnosti in tako je tudi pojasnil. “Real Madrid mi je dal skoraj vse”. Po težko priigrani zmagi nad Guadalajaro, je Pedro Mosquera stopil pred kamere Realmadrid TV v programu ‘La Fábrica’. Canterano je pojasnil, da so tri točke v gosteh manjkale ekipi: “Na tekmi se je videlo, da si bolj zaslužimo zmago, ker smo imeli veliko več priložnosti kot nasprotnik, ves čas smo poskušali biti v prednosti in na koncu smo uspeli. Zdaj igramo doma in tri točke bodo izredno pomembne, da se lahko uvrstimo višje na lestvici”.
Mosquera pri Real Madridu igra na sredini igrišča in je zelo zadovoljen s funkcijo, ki jo opravlja znotraj ekipe. “Najbolje se počutim tu kjer igram trenutno”.Izpostavil je zaupanje, ki mu ga je dal trener Alberto Toril za igro na tem položaju: “Toril mi je zelo pomagal, ko sem prišel prejšnje leto, je rekel, da sem mu najbolj všeč na sredini, kar tudi meni najbolj odgovarja. Tu igram že več kot pol leta, zelo sem sproščen in verjamem, da tu najbolj pomagam ekipi. Predvsem poskušam biti bolj agresiven, mislim da mi tega primanjkuje”.
Preboj v Segundo je bil najpomembnejši dogodek v njegovi karieri, dosegli so ga zahvaljujoč delu in dobremu kolektivu, ki ga imajo znotraj slačilnice: “Vedno smo bili na vratih play-offa, peti, šesti…. vedno smo ostajali pred vrati. Lansko leto nam je končno uspelo. Verjamem, da je to največje veselje, ki sem ga doživel v nogometu, ki ga igram že od majhnih nog. Vsa ekipa je bila “evforična”. Mosquera je prav tako odkril kaj je to ekipo pripeljalo do omenjenega uspeha: “Čeprav se mogoče zdi neumnost, se vsi super razumemo, imamo neverjetno ekipo… zelo smo enotni, na koncu koncev se to tudi opazi na igrišču”.
V ekipi se zavedajo, da je veliko stvari še treba izboljšati, a so pripravljeni storiti, kar bo potrebno, da dosežejo zgornja mesta na tabeli: “Delamo napake, ki nas stanejo veliko golov, verjamem da bomo uspeli to popraviti. A kljub temu imamo 9 točk, kar je zelo pomembno”. Kljub spremembam, ki jih je doživela ekipa, ostaja ideja igre ista: “Ekipa se je spremenila, ampak ideja je še vedno ista. El míster nam je naročil, da delamo to, kar smo delali lani in kar nas je pripeljalo do uspeha. Mislim, da je še zgodaj, odigranih je bilo komaj 6. krogov. Verjamem, da se ekipa lahko in se bo zelo izboljšala”.


Naslednjih nasprotnik belih je Ponferradina, ki se nikoli ni premagala Real Madrida Castille doma, a kljub temu so beli previdni: “Smo zelo blizu vrha, zato se je vredno potruditi popraviti napake, da se še bolj približamo. Izgubili smo točke, ki bi jih lahko odnesli domov, verjamem, da se bomo samo izboljševali. V tej kategoriji so si vsi zelo izenačeni. Prejšnjič smo igrali proti el colisti, ki nam je zelo otežil zadeve, tekme bodo zelo težke. Moramo se čim prej prilagoditi na kategorijo, za zdaj mislim da nam uspeva odlično, imamo ekipo, ki lahko premaga kogarkoli”.

Prevedla: s.madridista