X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Trofeo Santiago Bernabéu: Real Madrid CF brani naslov proti Millonariosu

Los blancosi želijo osvojiti svoj zgodovinski, že 8 naslov zapored proti vodilnemu klubu kolumbijske lige, kjer je svoje čase igrala tudi legenda Real Madrida, Alfredo di Stefano.

Prihaja praznik madridisma. 2 dni po zmagi nad Rayom v Vallecasu, bo Real Madrid iskal pot do novega naslova, po tem ko Millonarios drugič v svoji zgodovini prihaja na štadion Santiago Bernabeu (prvič se je to zgodilo pred natanko 60-imi leti – 1952), kjer bo izveden 34. Pokal Santiago Bernabeu. To bo vsekakor odlična priložnost, da se počasti častnega predsednika Real Madrida CF, Alfreda di Stefana, kateri je igral za klub iz Kolumbije preden se je pridružil Real Madridu. Zmaga proti vodilnemu moštvu Kolumbijskega prvenstva bi tudi pomenila, da bi z 8 zaporedno zmago porušili svoj star rekord, ki velja iz let 1994 – 2000, ko je Real Madrid osvojil 7 zaporednih naslovov pokala Santiago Bernabeu.

Danes Real Madrid praznuje že XXXIV izvedbo pokala Santiago Bernabeu. Real Madrid, ki je doma že 10 mesecev brez poraza, bo danes igral proti Millonarious in lovil svojo 3 zaporedno zmago in svoj 8 zaporedni turnir, kar bi pomenilo da bi porušili rekord iz let 1994-2000.

V čast Alfreda di Stefana

Leta 1952 je današnji štadion Santiago Bernabeu gostil prijateljski turnir, ki je praznoval 50 obletnico Real Madrida. Na koncu je di Stefanov Millonarios iz Bogote premagal ekipo Real Madrida, za katero je kasneje tudi igral. 60 let kasneje se ekipa iz Kolumbije vrača v Madrid, kjer bo odigrala pokal Alfreda di Stefana in ob enem počastila tudi 110 obletnico kluba.

1952- Bodas de Oro Real Madrid – RMadrid 2 – 4 Millonarios (youtube posnetek)

Glavni akter pokala Alfredo di Stefano: “Nisem si mogel predstavljati, da imam priložnost igrati v Španiji. Bilo je zaradi povabila, ki ga je prejel Millonarios. Igrali smo v Madridu, Valenciji, Sevilli in las Palmasu. Edina tekma katero smo izgubili je bila odigrana na las Palmasu z rezultatom 3-2. Te tekme se še dobro spomnim. Vse od tiste turneje sem tu, v Španiji.“

Real Madrid gre po svoj 8 zaporedni naslov

Po zaporednih zmagah proti ML Soccer Selection, Anderlechtu, Partizanu, Sportingu, Rosenborgu, Peñarolu in Galatasarayu, Real Madrid išče svoj 8 zaporedni naslov proti kolumbijski ekipi. Če jim uspe bodo porušili svoj star rekord, ki prav tako znaša 7 zaporednih naslovov med leti 1994 in 2000, ko so premagali Palmeiras, Ajax, Benfico, Portugueaso, Peñarol, Milan in Santos. Kot zanimivost, pri obeh zmagovitih pohodih je sodeloval klub  Atlético Peñarol.

Zaporedni naslovi Real Madrida za pokal Santiago Bernabeu
Leto Finale Leto Finale
1994 R. Madrid 3-2 Palmeiras 2005 R. Madrid 5-0 ML Soccer Selection
1995 R. Madrid 1-0 Ajax 2006 R. Madrid 2-1 Anderlecht
1996 R. Madrid 4-0 Benfica 2007 R. Madrid 2-0 Partizán
1997 R. Madrid 1-0 Portuguesa 2008 R. Madrid 5-3 Sporting de Portugal
1998 R. Madrid 4-0 Peñarol 2009 R. Madrid 4-0 Rosenborg
1999 R. Madrid 4-2 A.C. Milan 2010 R. Madrid 2-0 Peñarol
2000 R. Madrid 2-0 Santos 2011 R. Madrid 2-0 Galatasaray

14 igralcev Real Madrida je že doseglo 2 zadetka na tekmi, vendar še nikoli ni uspel hat-trick kateremu koli igralcu Real Madrida na eni tekmi. Cunningham in Pineda sta bila blizu na začetku turnirjev, nazadnje pa je bil najbližje Karim Benzema, ki je pred tremi leti zabil 2 gola proti Rosenborgu. Danes imajo igralci Reala novo priložnost.

Vodilni klub Kolumbijskega prvenstva in eden najbolj prepoznavnih klubov v svoji državi

Millonarios je v svoji 75 letni zgodovini med drugim osvojil 13 lig (največ, skupaj z Americo iz Calija) in 3 pokale v svoji državi. Trenutno vodijo v ligi, 4 točke pred ekipo Junior, po tem ko so premagali Santa Fe z rezultatom 1-2.

Hernan Torres, gostujoči trener, je v Španijo pripotoval s svojo celotno ekipo, katero ima na voljo (edina pomembna odsotnost je vratar Nelson Ramos, kateri je poškodovan), da bi osvojil kot drugi Latino-ameriški klub ta pokal. Leta 2004 je to uspelo Mexican Pumas.

Prevedel: Marcelo