X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju s Pablom Lasom

Laso »Ni mi všeč, da se govori o stilu ‘Laso’, kot da bi si izmislil kaj novega«

»Veliko smo razmišljali in delali čez poletje, da bi zdaj imeli veliko ekipo, v kateri vsak ve da bo pomemben«, dodaja madridski trener.

Pablo Laso začenja svojo drugo sezono na klopi Real Madrida in že je pustil velik vtis na navijače. Kljub temu trener belih raje govori o trdem delu svoje ekipe: »Ni mi všeč, da se govori o stilu ‘Laso’, zveni, kot da bi si izmislil kaj novega. Imam odlične igralce, igralce, ki so sposobni igrati na zelo visokem in hitrem nivoju in tako lahko naredijo ogromno dela tudi z majhno minutažo«. Madridski trener je ustvaril zelo tekmovalno ekipo pred katero je dolga sezona: »Veliko smo razmišljali in trdno delali čez poletje, da bi ustvarili veliko ekipo, v kateri vsak ve, da bo pomemben člen v njej«.

Laso je zelo zadovoljen po pred kratkim osvojeni lovoriki v Zaragozi, a predvsem je zadovoljen s tem, da je delo v predsezoni poplačano: »Hočemo, da igralci uživajo v lovoriki, to je tudi prvo, kar sem jim rekel. To je ena izmed lovorik in trdno smo delali en mesec, da jo osvojimo. Imamo nove člane; člane, ki prinašajo veliko k ekipi«. Kljub temu, lovorika je zdaj preteklost in zdaj se začenja dolga sezona, v kateri morajo biti dobro pripravljeni: »To je to. Zdaj imamo pred sabo veliko dela. Začenja se Euroliga, potujemo v ZDA , kjer bomo igrali proti dvema ekipama NBA in naslednji teden se začenja liga Endesa«.

Real Madrid debitira v Ligi Endesa to nedeljo proti enemu od najbolj nevarnih nasprotnikov, Unicaji Málagi. »Moramo začeti razmišljati o Unicaji, ki se je zelo spremenila. Imajo nove igralce, novega trenerja. Moramo biti pripravljeni, saj gre za eno od pomembnih tekem«, opozarja Pablo Laso, ki govori o zelo konkurenčni ligi v domačem prvenstvu: »Najverjetneje bosta Real Madrid in Barcelona na koncu na vrhu, a tako Unicaja, Caja Laboral, Valencia in Bilbao so zelo tekmovalne ekipe in so še dodatno motivirane, ko igrajo proti teoretičnim favoritom. Pozitivna stran lige Endesa je dobra pripravljenost vseh ekip«.

Trener Real Madrida ponavlja, da jih čaka težko leto in da njegova ekipa mora biti dobro pripravljena, da bi lahko dosegli svoje cilje: »Imamo zelo zahteven razpored, velikokrat bomo morali igrati tako v petek kot v nedeljo. O tem smo razmišljali in se čez poletje na to pripravljali, sedaj imamo dolgo klop, a vsak od igralcev ve, da bo prej kot slej pomemben in da bo dobil svoj ‘trenutek slave’, kajti moramo imeti ekipo, ki bo celotno sezono igrala vrhunsko«.

Nazadnje je Laso komentiral, da je uspeh igre Real Madrida, delo vseh. »Ni mi všeč, da se govori o stilu ‘Laso’, sliši se, kot da bi si izmislil kaj novega. Imam odlične igralce, igralce sposobne igrati hitro in na visokem nivoju, tako da lahko v kratkem času na igrišču naredijo ogromno. Ekipa je fizično odlično pripravljena, igra atraktivno in iz tega poskušamo izvleči zmage, mislim da to odgovarja tudi igralcem. Od tu naprej, smo letos poskušali izboljšati, kar nam je delalo probleme. Prihod novih igralcev je del tega procesa. Lahko napademo hitro, z visokim ritmom, ko imamo žogo in ne špekuliramo preveč. Naši igralci uživajo in to poskušajo prenesti na ostale. Imamo kvalitetno klop in moramo se izboljševati, tako bomo kot kolektiv igrali bolje«, zaključuje Madridista.”

Prevedla: s.madridista