X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Mourinho

Jose Mourinho je po tekmi z Millonariosom spregovoril za medije. Trener belih je izrazil zadovoljstvo ob še eni osvojeni trofeji Santiaga Bernabeua: “Tekmo smo dobro začeli, nismo začeli prelahkotno. Hoteli smo osvojiti to lovoriko.” Nato je spregovoril še o dobrem delu igralcev, ki dobivajo manj priložnosti za igranje: “Ko igrali pokažejo ambicije in motivacijo, je za trenerja normalno, da ima to neprestano v mislih in da jim ponudi čas na igrišču.”

Ricardo Kaka je z doseženim hat-trickom postal najboljši igralec tekme (“Man of the match”). Mourinho je pohvalil njegovo predstavo z naslednjimi besedami: “Igral je dobro, isto kot celotna ekipa, do menjav smo obdržali solidno postavitev. Predstava Kakaja in ekipe je bila zelo dobra. To je mogoče zgolj zaradi njihovega dobrega dela, prav tako dobro delajo tudi tisti, ki niso dobili veliko igralnega časa. Dosežek Kakaja in druščine pomeni, da trener misli na njih ob ustvarjanju seznamov za tekme.”

Mourinho je nato pokomentiral še visok rezultat: “Naredili smo svoje delo, pogledali smo posnetke, imamo globalno razumevanje naših rivalov in igralcev. Millonarios je boljša ekipa, kot pa je to izpadlo danes. Kolumbijsko in Južno Ameriško tekmovanje sta za njih prioriteta, zato na prijateljski tekmi niso hoteli biti preveč agresivni. Na takšnih nežnih tekmah kot je bila današnja, prevladujejo igralci z boljšim tehničnim znanjem. Zdi se mi škoda za tako veliko prejetih zadetkov, saj je Millonarios boljša ekipa, kot so to pokazali danes.”

Nato je odličen Portugalec pohvalil še dober odnos ekipe in pojasnil vzrok za točo golov na Bernabeu: “Do takšnega števila zadetkov je prišlo, ker je ekipa tekmo začela resno, igralci se na igrišču niso zafrkavali. Hoteli smo osvojiti naslov, ki ga na voljo daje klub in ki ga je ekipa zaporedno osvojila že velikokrat. Napadli smo samozavest nasprotnika, že od začetka smo jih tesno pokrivali.”

Trener se je nato dotaknil še igralcev mladinske akademije in njihovega doprinosa k prvi ekipi: “Za igralce Castille to ni nič novega, pomaga jim pri razvoju. Zaradi manjšega števila igralcev prve ekipe, morajo biti pripravljeni na pomoč. Vsi igralci, ki so prišli za Morato in Nachojem, se še vedno razvijajo.”

Na koncu je pojasnil še vključitev Derika in Maria, igralca iz ekipe Juvenil B: “V primeru Derika in Maria je bilo pomembno že to, da sta z nami. To ni nagrada zanju, temveč za ekipo Real Madrid C in za preostale mladinske kategorije, njihove trenerje… S tem namenom sem iz vsake kategorije pripeljal enega igralca, saj je to za njih nedvomno izjemno doživetje. Fant iz ekipe Juvenil B bo jutri v šoli vsekakor slaven in zaradi tega sem zanj vesel, saj je dober fant.”