X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju za Bwin: Michael Essien

Essien: “Real Madrid je največji klub na svetu, vsak igralec bi si želel igrati tu”.

Proti Deportivu upamo, da uspemo podaljšati niz zmag; imam velike želje po dobri sezoni v Real Madridu in upam da obranimo naslov prvaka v La Ligi”, dodaja igralec.

Michael Essien preživlja z veliko intenzivnostjo svoj prvi mesec kot igralec Real Madrida in ne skriva zadovoljstva, da brani beli dres in trenira pod vodstvom José Mourinho. “Imamo velike želje po dobri sezoni in da uspemo obraniti naslov prvaka v La Ligi”. To nedeljo pričakujejo Deportivo iz La Coruñe na Satiago Bernabéu in Ganec razmišlja samo o osvojitvi treh točk pred domačimi navijači. “Zmagali smo dvakrat zapored in upamo, da lahko podaljšamo ta niz”, pravi Essien v intervjuju za Bwin.

Nova madridska okrepitev se je prepričal, da je ta klub drugačen od ostalih: “Govorimo o Real Madridu, največjem klubu na svetu. Vsak igralec bi si želel igrati tu”. O svojem najboljšem trenutku od kar je prišel, Essien pravi “vsi so dobri… Priti na trening in spoznati soigralce, zabavati se z njimi. Uživam na vsakem treningu”.

Ganski nogometaš verjame, da lahko pomaga ekipi, da doseže veliko uspehov. O sebi pravi da je, “miren in tih igralec zunaj nogometnih igrišč, na njih pa sem povsem drugačen: tam sem kjer igram svojo igro, uživam ob svojem nogometu. S časom me bodo vsi spoznali”.

Drug od razlogov, zakaj se je Essien tako hitro adaptiral je José Mourinho, s katerim je v zelo dobrih odnosih. “Počutim se odlično, kličem ga ‘papá’ (oče). Super je znova delati z njim, je trener, ki me odlično pozna. On me je pripeljal v Chelsea, zato pozna moje sposobnosti in ve kako lahko pomagam. Zadovoljen sem, da ponovno treniram pod njegovim vodstvom. Upam, da se bomo skupaj borili za čim več lovorik z Real Madridom”.

Essien se je lahko prepričal o konkurenčnosti španske La Lige in Deportivo de la Coruña bo nova preizkušnja za Real Madrid: ”Začetek je bil težak, ampak včasih je tako. Zmagali smo dvakrat zapored in upamo, da to nedeljo podaljšamo ta niz na tri zmage. Vsako srečanje je pomembno, ki ga moramo dobiti in osvojimo točke, da se lahko borimo za naslov”. Ganec je govoril tudi o razliki med La Ligo in Premier: “La liga je ena od najpomembnejših in najtežjih lig v Evropi. Veliko jih govori o Premier League kot o najboljši, a La Liga je bolj zabavna, več igraš nogometa in zabijaš več golov. Gledalci uživajo. Imamo veliko željo po dobri sezoni z Real Madridom in ubranitvi naslova prvakov”.

O favoritih v Premieri, Essien priznava, “Chelsea. Imajo lepo priložnost, ampak v Premier League nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi. Jaz bi izbral njih za naslov”. Na zadnje je komentiral še o tem, da ko se umakne iz nogometnega sveta, bi rad pomagal socialnim projektom: “Imel bom več časa za mojo fundacijo in tako poskušal pomagati otrokom in pomoči potrebnim v Gani. To bo moj največji cilj, potem ko pustim nogomet”.

Prevedla: s.madridista