X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Castilla nesrečno izgubila 2-1

Borja je Torilovo ekipo v prvem polčasu popeljal v vodstvo, Yuri je nato izenačil za Ponferradino in autogol Ivana v zadnji minuti je odločil dokončni rezultat tekme in poraz B ekipe Real Madrida.

“Prvenstvo niso začeli najbolje in zato bodo dali vse od sebe da ta slab niz popravijo z zmago, da jih le-ta popelje malo višje na lestvici.“ Besede Oscarja Plana pred tekmo so se uresničile. Castilla ni mogla vknjižiti nove zmage v 2. španski ligi na svojem štadionu Alfredo di Stefano. Zadnja okrepitev ekipe, Jota, je debitiral na tekmi kjer je Torilovo moštvo imelo veliko priložnosti, ki pa jih niso izkoristili. Niso dosegli gola na koncu pa še nesrečno dosegli autogol. Borja je popeljal B ekipo v vodstvo v 16-i minuti, vendar je gol Yurija in autogol Ivana Gonzaleza porazila Castillo.

Castilla je igrala doma, na štadionu kjer ponavadi odigrajo dobro in s pomočjo navijačev pridejo do zmage, vendar zaradi izjemno slabega vremena je bilo to zelo težko glede na način igranja Castille, saj so bile luže vsepovsod. Kljub vsemu sta obe ekipi štartali na zmago. Prva priložnost je pripadla gostom, Yuriju, čigar strel v 2. min je šel mimo vrat. Domača ekipa je takoj odgovorila, ko je strel Plana v 4. min zletel preko vrat. Vse to je vodilo do prvega zadetka. Po lepi akciji Jeseja je Borja v 16. minuti lepo zaključil in popeljal svojo ekipo v vodstvo.

To je bil ključni del tekme, saj je Castilla držala tekmo pod kontrolo. Juanfran je imel priložnost da poviša vodstvo v 23. minuti z močnim strelom vendar je le-ta šel preko vrat. Do konca polčasa ni bilo več velikih priložnosti za nobeno od ekip.

Po prihodu na igrišče v drugem polčasu je igra postala bolj napeta. Ponferradini igralci so bili bolj aktivni in pritisk na začetku polčasa se jim je obrestoval. Po nekaj opozorilnih strelih so dosegli izenačujoč gol, ki ga je dosegel njihov najbolj aktiven igralec Yuri. Napadalec je izkoristil podajo Mayora v 59. min. Toril je nato v igro poslal Jota, ki je debitiral za Castillo.

Gostje so nato začutili možnost za zmago in strel Jonathana Ruiza v 70. min bi kmalu lahko pomenila vodstvo 2-1, vendar je šel strel mimo vrat. Torilovi fantje so se še naprej borili za zmago in strel Casada v 75. min z glavo bi lahko končal v mreži, vendar ni bil najbolj natančen pri strelu. Lucas je nato imel možnost zadeti saj se je znašel sam pred vrati Orlanda, vendar se je izkazal gostujoči vratar z odlično obrambo. Podaja Juanfrana v 85. min ni našla soigralca, ki bi jo spremenil v gol. Castilla kljub velikemu pritisku na nasprotnike ni uspela doseči gola, kar je ekipa Ponferradine znala kaznovati.

Kot je pri nogometu “pravilo“, da če gola ne daš ga ponavadi dobiš. V podaljšku je Ivan Gonzalez dosegel autogol, kar je ekipi Ponferradini prinesla zmago, katero si je bolj zaslužila ekipa Castille, ki je imela veliko več priložnosti

Castilla ni mogla računati na usluge Morate proti Ponferradine zaradi prometne nesreče, ki jo je doživel zjutraj ko se je peljal na Valdebebas. Napadalec ni poškodovan in je v odličnem stanju, vendar so se kljub temu odločili da mu namenijo počitek.

Na tekmi je bil prisoten tudi predsednik kluba Real Madrid CF Florentino Perez.

Tehnični podatki Castilla – Ponferradina:

marcelo™