X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju pred tekmo z Deportivom: Mourinho

Pred tekmo z Deportivom je za novinarje spregovoril trener “merenguejev”, Jose Mourinho.

Ekipa na zadnjih tekmah beleži dobre rezultate, Mourinho pa se zaveda stopnje, ki jo ekipa lahko doseže. “Prvič v sezoni moramo zmagati na treh zaporednih tekmah. Igramo doma. Deportivo je odlična ekipa, ki dobro igra, imajo odlične posameznike, ki vedo kaj si želijo, prav tako se zavedajo, da je na tej tekmi favorit Real. To je za Deportivo velika vekma. Moramo dobro začeti in ne razmišljati o ostalih tekmah. Če bodo igralci na igrišče prišli popolnoma osredotočeni, sem prepričan, da nam bo veliko lažje osvojiti tri točke. Ta teden smo že odigrali tekmo proti Millonariosu, sam pa sem treniral s skupino nogometašev, ki niso igrali,” je še pojasnil trener.

Jose Mourinho visoko ceni zmage v Ligi prvakov, prvenstvu in na tekmi proti Millonariosu, saj ekipa dosega zastavljene cilje. “Trofeja Santiago Bernabeu zame nima posebnih posledic. To je naša trofeja, igramo doma, je tradicija kluba in ne bi si želel izgubiti, saj to lovoriko Real Madrid osvaja že veliko let. Gledano iz športnega vidika, pa to ni tekma iz katere bi lahko povlekel kakšne zaključke.  Glede na okoliščine pa je zelo pomembna zmaga proti Cityu. Prav tako je pomembna zmaga proti Rayu, ki je zmeraj zahteven nasprotnik, še dodatno pa so nam jo zagodle nepredvidljive okoliščine, saj nismo vedeli kdaj bo tekma odigrana. Ekipa se je na vse skupaj dobro odzvala. Takšne tekme mi dajo povratne informacije in upam, da s tem nadaljujemo. Ne z obvezo, da bomo vedno igrali dobro in zmagali, temveč z obvezo, da bomo zmeraj pokazali takšen odnos.”


“Ne moremo več razdajati točk. Nisem rekel, da si ne smemo privoščiti izgubljanja točk. Če je nasprotnik močnejši od tebe, če igra dobro, če nimaš sreče, če napadalec zgreši pet velikih priložnosti, če vratar stori kakšno veliko napako, se tekme in točke lahko izgubijo. Kar sem rekel je to, da točk več ne smemo razdajati. Na tekme ne smemo več iti s slabim pristopom. Po tem, ko smo proti Cityu in Rayu odigrali dve resni tekmi, sedaj upam, da s to resnostjo in predanostjo nadaljujemo, saj smo le zaradi tega lani dosegli takšne izjemne rezultate. Real Madrid se mora tako obnašati na vsaki tekmi. Porazi so mogoči,” je še dodal izjemen strateg.

Novinarji so ga nato povprašali še o besedah Florentina Pereza, ki so nedavno bile objavljene v medijih: “Trener ne sme komentirati besed predsednika. Komunikacija med mano in predsednikom je izjemna. Ne bi mogla biti boljša. S Florentinom imam fantastičen osebni in profesionalni odnos. Kljub temu sem mnenja, da trener ne sme komentirati besed predsednika.”

“Predsednik ela na tem, da nas še dodatno okrepi. Ekipa je dobra. Imamo več vezistov kot prejšnja leta, prav tako so novi vezisti na nekoliko višjem nivoju kot prejšnji. Igralci, ki si želijo več igralnega časa, si morajo zaslužiti vsako sekundo na igrišču. Özil je zelo kvaliteten igralec, zmeraj je bil in tako bo tudi ostalo. Navijači ga obožujejo, prav tako je všeč trenerju. Menim, da bi bilo nekaj običajnega, če bi izboljšal nivo svoje igre in se vrnil na njegov običajni nivo.”

Kar se tiče Kakajevega povratka v reprezentanco Brazilije, je strateg dejal: “Lahko rečem le, da sem zanj vesel.”


Prav tako je trener govoril o Sergiu Ramosu: “Ko igra tako kot zna, ima po mojem mnenju vse, kar branilec mora imeti. Zanesljivost v obrambi, dober je na žogi, je močan, odličen v prekinitvah, je vodja… Ima vse, kar branilec mora imeti, je eden izmed najboljših. To je takrat, ko igra po najboljših močeh. Zame je to dovolj. Razumem vprašanja o Ramosu, saj je to zgodba, ki se vleče že en mesec. Vendar imam zgodb že dovolj. Pred tem se je dve leti govorilo o Benzemaju in Higuainu. Ne bomo zmeraj govorili o istih stvareh.”

Mediji so se nedavno razpisali tudi o njegovem odnosu z Zidaneom. “Očitno ste dva meseca spali. Že pred meseci se je, v narekovajih rečeno, poslovil od njegove vloge v prvi ekipi. Obiskal je slačilnico. Sklepate, da veste vse kar se dogaja v klubu, niste pa vedeli tega. Iskal je stvar, ki bi ga osrečila in ob tem je prišel do spoznanja, da si želi biti trener. To je javna stvar, Real tega ni skrival. Ukvarja se s treniranjem otrok in učenjem treniranja, katerega se uči v Franciji. Ne vem, kako vas je ta zgodba dosegla šele zdaj. O tem smo se odločili že pred dvema mesecema,” je še dodal Mourinho.

Na koncu je trener spregovoril še o možnosti, da bi tekmo naenkrat začeli Alonso, Modrić in Özil: “Če želite, mi lahko predlagate še ostalih osem igralcev. Izbrali ste si veziste, sedaj si lahko še obrambo in napad. Če želite, lakho vsi ustvarite svoje enajsterice, mi jih zaupate, jaz pa vam bom povedal, če se z vašimi zamislimi strinjam ali ne. Na naslednji tiskovni konferenci mi lahko poveste vaše izbrane enajsterice,” je v šali povedal Mourinho.