X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid bo proti Unicaji iskal zmago za debi v Ligi

Lasovo moštvo, ki je prejšnji teden osvojilo Supercopo in ki je na pripravah premagalo Repesovo moštvo, bo poskušala preskočiti prvo oviro v Palacio de los Deportes (19:00h).

Začenja se Liga Endesa. Čas za resnost in nadaljevanje dela, ki se je začelo na pripravah in, ki se je končalo, ko je Felipe Reyes dvignil pokal Supercope v pabellónu Príncipe Felipe de Zaragoza prejšnji konec tedna. Real Madrid začenja danes Ligo Endesa proti Unicaji v Palacio de los Deportes (19:00h) in bo poskušal nadaljevati niz dobrih iger in tako zmagati prvič v sezoni 2012/ 2013. Po tem, ko jim je uspelo zmagati vse tekme v pripravljalnem obdobju, osem, se bodo beli preizkusili proti Repesovim fantom, ki je ena od ekipa, ki se je najbolj okrepila pred sezono. Imajo jasne cilje, boj za najvišja mesta z vsemogočnim Real Madridom in Barcelono Reagal. Laso lahko računa na vse svoje fante, ‘los malacitanos’ nocoj ne morejo računati na pomoč Sergia Vidala.

Tekma visoke napetosti in veliko novosti za začetek Realove Lige Endesa. Beli pričakujejo v Palaciu de los Deportes Unicajo, ki ima željo po visokih mestih na lestvici. Laso in Repesa, dva ‘odvisnika’ hitre košarke, se srečujeta v prvem krogu, za potrditev nekaterih stvari. Na eni strani Lasov Madrid, pripravljen in evforičen po pripravah, na katerih so se pokazali kot nedotakljivi in v katerih so osvojili svojo prvo lovoriko, bodo poskušali nadaljevati zmagovalni niz. Na drugi strani, Repesova Unicaja, ki bo poskušala dokazati, da projekt, popolnoma renoviran, deluje in da ima pred sabo sezono v kateri bodo povzročali glavobole dvema favoritoma: Real Madridu in Regal Barceloni.

Z malo skrivanja, Laso prihaja z uigrano ekipo, kajti obdržali so jedro lanskega leta  plus dobro znane okrepitve: Rudy, Slaughter in Draper. A ne gre pozabiti na Nikolo Mirotića, ki je dokazal, da je v odlični formi. Zvest stilu, ki jih je prejšnjo sezono, kronal kot najboljšo ekipo v napadu v Ligi, pripeljalo do osvojitve Cope del Rey in mu dovolilo boj do zadnje minute za La Ligo, trener belih pričakuje prvo zmago v Ligi pred domačimi navijači. Kljub temu, da so se v pripravljalnem obdobju že srečali z Unicajo, dvoboj, ki ga je brez večjih problemov dobil Real Madrid (65-82), je Laso previden. “Verjamem, da bo ta tekma drugačna od tiste v Antequera, ki smo jo odigrali v predsezoni. Tisto smo dobili z lahkoto a tale bo resen test in prepričan sem da Unicaja prihaja z mislijo na zmago v Madridu, kar bi bil najboljši možen začetek sezone”.

Ekipa iz Malage, ki je lansko leto ostala pred vrati play off,hoče zagroziti in, če lahko ogroziti velike ekipe. Z samo dvema igralcema iz lanske sezono, Zorić in Lima, ‘los malagueños’ poskušajo presenetiti. Vidal, Fran Vázquez, Carlos Jimenez, Calloway, Urtasun, Zoran Dragič in Perović so samo nekatera od imen s katerimi se bodo morali danes spopasti beli. Izenačenost na vseh položajih, podobna stila,ki obetajo zmago, ki bo upoštevajoč pretekle sezone, ostala doma. Če pogledamo samo lanske tekme teh dveh ekip, je izkupiček 100% na strani belih. Od štirih tekem, dve v Ligi in dve v Evroligi, samo enkrat je bila ogrožena madridska zmaga. Bilo je to Unicaja- Real Madrid v Evroligi, ki jo je Nikola Mirotić odločil v zadnje sekundi (80-81).

Če upoštevamo samo tekme iz domače Lige in tekme odigrane doma; številke še vedno kažejo na stran domačih. Zadnje štiri sezono so beli dobili vse tekme, ki so jih odigrali doma proti Unicaji. Kljub dobrim rezultatom, so igralci previdni. Rudy Fernández, eden od glavih zvezd domačih, ki je že osvojil naziv MVP na tekmi finala v Supercopi, potrjuje pred tekmo: “Unicaja je pripeljala veliko novih igralcev in je zelo močna ekipa, tako da bo prva tekma v Palacio de los Deportes zelo dobra. Videli bomo ekipo z veliko kakovosti, ki ima dinamičnost v igri podobno naši, z hitro igro in zunanjimi igralci, ki zadenejo z lahkoto. To bo lepa tekme za gledalce, upamo sicer na našo zmago, prvo v sezoni pred domačimi navijači«.

prevedla: s.madridista