X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi proti Deportivu: Karanka

Po tekmi proti Deportivu je za medije spregovoril pomočnik trenerja, Aitor Karanka.

“To je bila ligaška tekma, vknjižili smo nove tri točke, tekmo pa bomo analizirali jutri, kakor storimo vsak dan. Šele takrat bomo iz današnjega dogajanja potegnili potrebne zaključke. V sredo že igramo naslednjo tekmo. Osredotočiti se moramo nase. Izboljševati moramo nivo naše igre in nadaljevati z zmagovanjem ligaških tekem. Sedaj že razmišljamo o sredini tekmi proti Ajaxu, nato pa bomo razmišljali o tekmi proti Barceloni,” je dejal Karanka.

Pomočnik trenerja je komentiral tudi začetno postavo z Modrićem in Özilom v vezni liniji: “Kar si najbolj želimo in kar najbolj poudarjamo je ekipna igra. Khedira je z njima zaigral v vezni liniji in naravnost briljiral. Pokazal je izjemno predstavo, opravil je veliko obrambnih nalog in sam sem mnenja, da je odigral odlično tekmo.” Nato je Karanka komentiral tudi menjavo Modrića kot “taktično spremembo, povsem običajno za drugi polčas in takšne vrste tekem. Vsaka sprememba se opravi za dobro ekipe, za to kar ekipa potrebuje in v tistem trenutku je trener bil mnenja, da je potrebno Mesuta zamenjati.”

V drugem polčasu je v igro vstopil Kaka: “Vsem je jasno viden napredek Kakaja. Prvi smo dejali, da bo v primeru njegovega obstanka v Madridu, dobil tekme za dokazovanje. Ko igralec trenira tako kot on in dobi priložnost na tekmi, se njegovo delo odraža na igrišču, kar si tudi vsi želimo. Želimo si, da bi vsi igralci bili 100% pripravljeni, kar je na koncu za nas nekoliko bolj težavno, vendar je to najboljše za ekipo.”

Sergio Ramos je tekmo odigral na poziciji desnega bočnega igralca, pomočnik pa je pohvalil njegovo predstavo: “Kot je včeraj povedal trener, je Sergio Ramos, ko je v formi, eden najboljših branilcev na svetu. Menili smo, da bi danes lahko na mestu bočnega igralca zaigral tudi Essien, vendar je to preprečila poškodba, zato je tam odlično tekmo odigral Sergio.” O fizični pripravljenosti Di Marie je Karanka povedal: “Pojavilo se je nekaj težav zaradi utrujenosti, saj Angel igra z izjemnim tempom, kar je jasno vidno vsem, vendar je tekmo končal zgolj utrujen in izčrpan, nič več.”

Real Madrid bo tekmo Lige prvakov odigral v sredo, v nedeljo pa igralce že čaka El Clasico v Barceloni. Tako bodo “merengueji” imeli en dan časa manj za pripravo na tekmo proti večnim rivalom: “Tako pač je. Igramo v sredo in nato še v nedeljo. To je urnik UEFE. Osredotočamo se nase.” Karanka je intervju končal z besedami o Ajaxu: “Glede na lansko sezono ni prišlo do nobenih bistvenih sprememb. za tekmo z Ajaxom se začnemo pripravljati jutri.”