X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 79 – 64 Unicaja

V presenetljivem razpletu prvega kroga Lige Endesa sta Barcelona Regal in Caja Laboral izgubili proti Blancos de Ruedi in CAI Zaragozi. Real Madrid pa je na domačem igrišču pokazal katera ekipa je trenutno v najboljši formi in premagal Unicaja Malago, ki je med najboljšimi ekipami španskega prvenstva. Zmaga proti ekipi iz Malage je bila težko prigarana, največ pa je k uspehu prinesla dobra obramba v drugem polčasu in izjemno razpoložen Draper. Merengueji so v letošnji sezoni še naprej nepremagani in nadaljujejo s tradicijo nepremaganosti proti Unicaji v prvem krogu prvenstev.

Pred tekmo je na tribunah vladalo dobro razpoloženje, saj so prvaki s približno osem tisoč navijači delili nedavno osvojeno lovoriko španskega Super pokala. Merengueji so tekmo dobro začeli in predvsem po zaslugi Rudya in Mirotiča povedli z 12-7 (5. minuta). Unicaja, ki jo vodi Zorič, je bila uspešna z meti iz razdalje in z delnim rezultatom 9-0 spreobrnila rezultat na 12-16 (7. minuta). Reyesov met za tri točke ob zvoku sirene je poskrbel, da je Real na odmor odšel s prednostjo 24-21 (10. minuta).

V drugi četrtini so bili gostje zelo organizirani v obrambi in so tako presenetili ekipo Reala z menjavami v conski obrambi, za katero merengueji niso našli rešitev. Prav nasprotno, Malaga je drugo četrtino izjemno začela in po trojkah Gista in Callowaya povedla s 26-31 (13. minuta). Laso se je ob tem odločil, da bosta v igro vstopila Draper in Slaughter in tako spremenila stil igre domačih. Menjavi sta imeli željen efekt. Branilec je luknjal obrambo gostov, center pa je z njegovo mešanico agilnosti in fizične moči pričel iskati luknje v conski obrambi Malage in preprečevati hitre protinapade gostov. Od trenutka, ko sta omenjena vstopila v igro, je Real Madrid ponovno zaigral tako kot zna in dvignil nivo igre na višjo stopnjo. Točke Llula in Mirotića so prav tako pomembno vplivale na strelsko učinkovitost ekipe in tako je Real po drugi četrtini vodil z rezultatom (42-39).

V drugem polčasu se je obramba domačih izjemno popravila. Merengueji so začeli zapirati prostor za protinapade in s tem prisilili igralce Unicaje, da so pričeli igrati daleč stran od obroča, kjer pa niso bili uspešni. S tem so igralci Reala dobili veliko možnosti za hitre protinapade. Ekipa iz Unicaje tako kar tri minute ni dosegla točk. Rudy Fernandez je vodil Realov  niz v katerem so merengueji dosegli delni rezultat 15 – 4 in po zaslugi Rodriguezovega meta za tri točke, ob koncu tretje četrtine, povedli z rezultatom 57 – 43 (29. minuta).

Unicaja je ob tem ponovno dobro reagirala. Ekipi Reala je nekoliko padla pozornost, gosti pa so se tako vrnili v igro (58-57, 32. minuta). Na srečo so se tudi merengueji še enkrat zbrali in s pomočjo Sergia Rodrigueza in Draperja ponovno vzpostavili premoč na igrišču in tekmo končali z rezultatom 79-64 (40. minuta).

Statistika

REAL MADRID 79 (24+18+15+22): Llull (10) Rudy (12), Suárez (5), Mirotic (14)  in Begic (2) -začetna peterica – Pocius (0), Draper (9), Reyes (10), S. Rodríguez (8), Carroll (1), Slaugther (8)  in Hernangómez (-).
UNICAJA DE MÁLAGA 64 (21+18+11+14): Williams (4), Dragic (0), Simon (11), Vázquez (2) y Zoric (11) – začetna peterica– Calloway (13), Jiménez (0), Perovic (4), Gist (6), Urtasun (13) in Lima (-).