X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Ajax, evropski nasprotnik že tretje leto zapored.

 V zgodovini belega moštva se je enako zgodilo že z Bayernom iz  Münchna (med leti 2000 in 2002) in z Olympiquom iz Lyona (v sezonah 2009-10 in 2011-12)

Real Madrid se bo tudi to sezono pomeril z Ajaxom v skupinskem delu Lige Prvakov. To bo tretjič zapored, da beli igrajo proti nizozemski ekipi, kar se je v zgodovini Real Madrida zgodilo že dvakrat. Prvič proti Bayernu iz Münchna in nazadnje z Olympiquom iz Lyona.

Od desetih srečanj, ki sta  jih do sedaj odigrala Real Madrid in Ajax, so bile zadnje štiri odigrane  v Ligi Prvakov v zadnjih dveh letih, vse štiri v skupinskem delu tekmovanja. Na omenjenih tekmah Mourinhova ekipa ni prejela nobenega zadetka, uspela pa je zatresti Ajaxovo mrežo kar dvanajst krat. V sezoni 2010-11 so beli zmagali 2-0 in 0-4, medtem ko so lani obakrat zmagali z 3-0.

Situacija, ko je Real Madrid tri sezone zapored igral proti isti ekipi, se je ponovila že dvakrat. Med  leti 2000 in 2002, sta Bayern iz Münchna in Real Madrid odigrala osem srečanj, med katerimi sta tekmi polfinala, ki sta vodili Real Madrid do La Octave in tekmi četrt finala, ki se je končala z devetim evropskim naslovom madridskega moštva.

Bolj blizu je niz tekem odigranih proti Olympique iz Lyona. V sezonah 2009-10 in 2011-12 so se beli zoperstavili francozom šest krat in unovčili  tri zmage, dva remija in en poraz.