X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

CR7 še vedno dosega sanjske številke

Portugalec nadaljuje z uvršanjem med najboljše strelce v zgodovini

Kot ostala ekipa Reala, tudi Cristiano Ronaldo ni imel najboljšega starta sezone. Portugalec je preživel prva dva kroga lige z zanj zgolj dvema zadetkoma na svojem kontu, vendar se je to k sreči popravilo v zadnjih dveh krogih španske lige. Zadel je še štiri zadetke, s čimer se je uvrstil na drugo mesto strelcev lige, takoj za Radamelom Falcaom, ki je zadel sedemkrat.

Vsi strelci imajo po navadi vzpone in padce. Težava je v tem, v primeru Cristiana, da je bila to zanj slaba. Jasno je, da je bilo Ronaldu v začetku sezone težje zatresti mrežo kot običajno, saj je kljub 6 zadetkom, tri zadel iz najstrožje kazni. Ampak kakorkoli, Ronaldo se je proti Deportivu uspel priključiti standardu njegovih zadetkov  iz preteklih treh sezon.

In zahvaljujoč njegovemu hattricku v nedeljo, je Cristiano že nogometaš z največ doseženimi hattricki v španski ligi med aktivnimi igralci. Vse skupaj jih ima 15, enega več kot njegov rival Messi. Ta dosežek ga uvršča na četrto mesto najuspešnejših igralcev vseh časov v tem pogledu, to mesto si deli z bivšim igralcem Barce Cesarjem, zaostaja pa za tremi legendami nogometa – Di Stefano in Zarra sta jih dosegla po 22, Mundo pa 19. In da ne pozabimo, ti zadnji trije zadetki so Ronalda uvrstili na deveto mesto lestvice strelcev v Realu vseh časov v vseh tekmovanjih. Enako zadetkov ima še Amancio. Oba »čarovnika« sta dosegla po 155 zadetkov, naslednja tarča Portugalca pa je Butragueno s 171 zadetki.

Še posebno dih jemajoč podatek o njegovih številkah v La Ligi je ta, da je 118 zadetkov dosegel zgolj na 107 tekmah. Če izračunamo razmerje, pridemo do številke 1.1 zadetka na tekmo, ki so vsi rezultat njegove napadalne uspešnosti v malo več kot zadnjih treh sezon v prestolnici Španije. Kot zanimivost lahko dodamo še to, da je njegovih 155 zadetkov v vseh tekmovanjih najbolj »variabilnih«, saj je po podatkih »Mister chip« premagal 57 vratarjev, 38 nasprotnikov, zadel pa na 30 različnih stadionih v tem času.