X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Mourinho: “Nič me ne odvrača od mojega cilja”

“V Ligi Prvakov je vsaka točka pomembna in vsak poraz lahko pomeni nevarnost,” pravi trener belih.

José Mourinho je stopil pred novinarje na tiskovni konferenci v Amsterdam Areni, dan pred tekmo z Ajaxom. Portugalski trener se je najprej posvetil prvi tekmi v Ligi Prvakov, ki jo njegovo moštvo igra v gosteh: “Analiziral sem Ajax, kot to storim vedno, in Ajax je letos veliko boljša ekipa kot lani. Nisem jih opazoval zgolj od doma, kot ostali, ampak sem jih prišel pogledati v živo in tako bolje opraviti svoje delo. Pripravljali smo se  včeraj in danes, vse poteka normalno. Nihče me ne odvrača od mojega cilja in to je jutrišnja zmaga.  Za me je to tekma kot  vsaka druga, kar se zgodi zunaj in kar se piše me ne ovira in mislim, da mojih igralcev tudi ne”.

Mourinho je govoril o Franku de Boerju in naslednjemu nasprotniku belih: “Zahvaljujem se Franku, če mi je namenil kakšno pozitivno besedo, delala sva skupaj dve leti. Nisva v rednih kontaktih, a sva prijatelja in se spoštujeva, je mlad trener, dela dobro in se razvija enako, kot se razvija njegova moštvo in sigurno bodo še močnejši kot v prejšnjih sezonah. Menim, da so sedaj bolj navajeni na Ligo Prvakov, so bolj taktična ekipa, kot so bili v lanski sezoni, imajo dober proti napad in so kakovostna ekipa”.

Na vprašanje o njegovem obisku Amsterdama, da bi bolje preučil svojega nasprotnika je Mourinho bil zelo jasen: “Moja naloga je da si jih ogledam v živo, enak sem naredil z Manchester Cityom. Lahko bi si jih ogledal na televiziji, a sem sedel na letalo  in prišel sem. Vesel sem, da sem tu. Nekateri igralci so isti kot lani in imajo isto filozofijo. Po mojem mnenju imajo ekipo dobro pripravljeno za igranje v Ligi Prvakov, boljšo kot lani. Ne vem če bi jih označil za šibkega nasprotnika. Nekateri igralci igrajo Ligo Prvakov že leta. Za veliko od njih bo jutrišnja tekma 5. tekma, ki jo igrajo proti nam in za njih je tekma proti Real Madridu nekaj normalnega. Za to ne verjamem, da so šibek nasprotnik”.

Po zadnjih zmagah Real Madrida, Mourinho verjame, da bo njegovi ekipi uspelo zmagati v Amsterdamu: “Vsi igralci razmišljajo enako. Zmagali smo tri krat zapored. Proti Manchester Cityu nam je uspel velik preobrat, proti Rayu smo imeli zelo težko tekmo, ki jo je ekipa znala dobiti in proti Deportivu smo zaostajali 0-1 in samo ekipa, ki si želi zmage lahko preobrne rezultat.  To je čudno vprašanje, lahko bi vas jaz vprašal, če se vsi v vaši službi borijo za iste cilje ali so nekateri usmerjeni kam drugam.”

 “Jutri imamo tekmo Lige Prvakov,samo po sebi je to velika motivacija. Če boš vprašal moje igralce, ti bodo vsi odgovoril, da  komaj čakajo igrati. Lahko  jih igra samo 11, s sabo sem jih pripeljal 24 in verjetno jih bo 13 ostalo malo razočaranih, saj je Liga Prvakov velika motivacija za vse. Uporabil bom igralce, ki mi jutri lahko dajo največ. Khedira ima manjšo poškodbo in ne vem če bo jutri 100% pripravljen, ostali so na razpolago. Nekateri so igrali pred dvema dnevoma, drugi ne tako, da so bolj sveži, kot je Arbeloa, ki bo jutri začel”, pravi Mourinho potem, ko je bil vprašan o začetni enajsterici.

Mourinho je razložil pomembnost vsake tekme v evropskih tekmovanjih: “Vsaka točka je pomembna, vsak poraz lahko pomeni nevarnost. Želimo nadaljevati naše delo iz prejšnjih let v Ligi Prvakov. Pred tremi ali štirimi leti je bilo normalno izpasti zgodaj in izgubljati tekme. V zadnjih letih je postalo normalno zmagovati in se kvalificirati v naslednji krog in prihajati daleč v tem tekmovanju in to želimo storiti jutri. Naš cilj je oditi od tu z več točkami, kot jih imamo sedaj; točka bo v redu, a poskušali bomo oditi z tremi”.

O Sergiu Ramos in njegovih besedah na družbenem omrežju v zvezi z odločitvijo, da obleče Özilov dres pod svojega, na tekmi z Deportivom, pravi: “Ramos je velik profesionalec. Nimam problemov z njim. Ni nobenega problema, kar je napisal je res”. O svojem odosu z Seviljcem se je pošalil: “Moj odnos  z mojo ženo je boljši kot s Sergiom Ramosom, a je moj odnos z njim, boljši od odnosa, ki ga imam z ljudmi, ki  ne delajo z mano in jih ne srečujem iz dneva v dan. Enak je moj odnos z Arbeloo in vsemi ostalimi. O njegovih izjavah moraš vprašati njega”.

Na vprašanje zakaj ima Özil letos manjšo minutažo kot lani, je Mourinho odgovoril: “Manj minut igre ali kvalitete? Slabša forma,  manj minut”. In o Modriču, na vprašanje kako ga vidi, ali mu kaj manjka ali je 100% pripravljen, zaključuje: “Manjka mu treninga, več tekem in zaupanja vase, časa, da bolje spozna svoje soigralce in zamisli trenerja. Manjka mu veliko stvari.”