X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real je štirikrat zaporedoma premagal Ajax

Tekme med Ajaxom in Real Madridom postajajo stalnica v skupinskem delu Lige prvakov. Odkar je Jose Mourinho prevzel vajeti kluba iz Madrida sta se prvaka Španije in Nizozemske spopadla štirikrat, Real pa je na štirih tekmah štirikrat zmagal in dosegel razliko v golih 12-0.

15. septembra 2010 se je pričela serija spopadov med Ajaxom in Realom, na prvem srečanju pa je Real zmagal z avtogolom Anite in zadetkom Higuaina. Dva meseca kasneje se je odigrala še povratna tekma med obema nasprotnikoma, Real pa je v Amsterdamu zmagal z rezultatom 4 – 0. Med strelce so se vpisali Benzema, Arbeloa in Cristiano Ronaldo (2x).

ZADNJA ŠTIRI SREČANJA MED REALOM IN AJAXOM
Datum Krog Rezultat
15/09/2010 1 2-0
23/11/2010 5 0-4
27/09/2011 2 3-0
07/12/2011 6 0-3

Lansko leto sta se Real in Ajax ponovno dvakrat spopadla. Real Madrid je na domačem igrišču z zadetki Cristiana Ronalda, ki je zaključil izjemen protinapad ter Kakaja in Benzemaja uspel prepričljivo zmagati. Na zadnjem srečanju obeh ekip, ki se je odvijalo v Amsterdamu, je Real vknjižil še četrto zaporedno zmago. Tokrat sta bila uspešna Callejon (2x) in Higuain. Real Madrid je tako na štirih tekmah štirikrat zmagal in dosegel dvanajst zadetkov, ob tem pa je ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

ZADETKI REALA NA ZADNJIH ŠTIRIH TEKMAH
Igralec* Zadetek
Cristiano Ronaldo 3
Callejón 2
Benzema 2
Higuaín 2
Arbeloa 1
Kaká 1

*Anita, avtogol