X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid igra nocoj proti Blancos R.D.

Ekipa pod vodstvom Lasa, bo poskušala dobiti svojo prvo tekmo v gosteh v Ligi pred začetkom turneje po ZDA (danes, 20:30h)

Moštvo pod vodstvom Pabla Lasa bo danes imelo v Polideportivo Pisuerga v Valladolidu zahtevno nalogo na vnaprej odigrane tekmi drugega kroga Lige Endesa. Nasprotnik je super-motiviran Blancos de Rueda, ki je v prvem krogu premagala Barcelono Regal v Palau, jutri beli začenjajo svojo severnoameriško turnejo, v sklopu katere bodo igrali proti Memphis Grizzlies in Toronto Raptorsi.  Real Madrid, ki ima nocoj na razpolago vse svoje igralce, bo morali začeti opravičevati svojo vlogo favorita, z prvo zmago v gosteh.

 

Če je Real Madrid odigral svojo prvo tekmo v ligi prejšnji teden proti Unicaji, ki je ena od ekip v boju za naslov, so v tejle drugi ‘los pucelanos’ opozorili  nase po dogodkih prejšnjo nedeljo v Palau, kjer so presenetili vse z zmago nad Barcelono Regal 71-78. To predstavlja še dodatno motivacijo in bo domačim najboljše orožje na tekmi z Real Madridom, ki se je pokazal kot neustaljiv že od pripravljalnih tekem  in ki je vse opozoril, da ima zelo visoke cilje, ko so z precejšnjo lahkoto opravili z Unicajo. Beli imajo devet zmag na zadnjih devetih tekmah.

Tako začenjajo tekmo
Ekipa          Mesto Odigrane t. zmage Porazi Zadete točke Prejete točke Razlika
B.R. Valladolid 1 1 0 78 71 +7
Real Madrid 1 1 0 79 64 +15

Najboljši argument, ki ga imajo beli, da bodo porazili ekipo iz Valladolida je dolga klop, z igralci, ki lahko odločijo tekmo, a se povsem zavedajo svoje vloge v ekipi. To lahko naredijo na več načinov, z uničujočo igro protinapadov ali z streli od daleč.  Kjer lahko Rudy Fernández, Nikola Mirotić, Segio Llull, Sergio Rodríguez ali Jaycee Carroll, z svojo učinkovitostjo odločijo tekmo z kakšnim od svojih neverjetnih nizov, proti nasprotniku, ki lažje napada kot se brani.

A beli lahko dobijo tekmo tudi z igro v obrambi, kot so dokazali proti Unicaji. Kjer je glavni mož, Slaughter, ki bo imel dodatno motivacijo saj igra proti svojemu bivšemu klubu, pomembna sta še Carlos Suárez s svojimi skoki pod košema in Rudy, ki pridno krade žoge (Real Madrid je na čelu lestvice ukradenih žog).

Pod košema bodo potekali hudi boji, Sinanović, ki je našel svoje mesto v ekipi Roberta Gonzáleza, je absolutni ‘leader’ z 222cm. MVP prejšnjega kroga z 28 točkami in 10 skoki, je predstavljal pravo nočno moro za igralce Barcelone. Njegov dvoboj z Begićem bo eden od vrhuncev tekme. A Blancos de Rueda ni samo omenjeni igralec Bosne in Hercegovine, ki lahko računa na pomoč ameriškega dvojca Renfroe in O’Leary in srbskega talenta Tripkovića. Omenjeni štirje, z močjo Mohammeda, tvorijo jedro ekipe, ki bo kot glavno gonilno silo  nocoj imela svoje navijače.

Bila bo to posebna tekma za Slaughtera, ki je v Valladolidu igral pred dvema letoma in bil tu imenovana za ‘najbolj spektakularnega igralca’ la Lige: “Zelo se veselim vrnitve v Valladolid, v mesto, kjer sem pustil veliko dobrih prijateljev”. A kljub temu bo na terenu drugačna zgodba, kot pravi Američan: “Za nas je pomembna vsaka tekma, ne delamo nobene razlike. To bo zelo težka tekma in nato smo pripravljeni, naš cilj je zmaga”.

Njegov soigralec Carlos Suárez noče, da se ekipa sprosti in o svojem nasprotniku pravi: “imajo igralce  na vseh pozicijah in nam lahko zelo otežijo stvari”. Madridistas bodo poskušali narediti svoje nalogo v La Ligi preden se odpravijo v Združene države Amerike, prvič v zgodovini kluba. V Ameriki se bodo spopadli z Mephis Grizzlies in Toronto Raptorsi.