X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Želi se vse: šest od šest

Real Madrid more zmagati v Amsterdamu pred dvema tekmama z nemškimi pokalnimi in ligaškimi prvaki Borussio Dortmund in pred obiskom Manchestra. Tekma z Barcelono v ligi je prav tako že na obzorju.

Real Madrid bo danes zaigral v Amsterdamu z namenom, da osvoji nove tri točke, šeste v letošnji Ligi prvakov, po tem ko je v napeti končnici na prejšnji tekmi strl Manchester City. Tekma proti Ajaxu se zdi za Real še »najlažja« v prvi fazi tekmovanja, zato je to nekakšna obveznost, da beli balet dobi to tekmo na stadionu kjer je doživel že nekaj lepih spominov, med drugim je tu osvojil svojo sedmo lovoriko v Ligi prvakov.

Pričakujemo spust brez zavor. V zadnjih smo videli napredek Realove ekipe. Po upravičenih dvomih, ki so se pojavljali po slabem startu, posebej po tekmah z Getafeju in Sevillo, je čas za optimizem. Resnica je ta, tako se zdi, da so Mourinhovi fantje naredili korak naprej. Po porazu na Coliseumu proti Getafeju, so potem premagali Rayo in Deportivo, tako da lahko govorimo o jasnem napredku v pristopu igralcev. Ne smemo pozabiti tudi zmage nad prvim nasprotnikom v Ligi prvakov Cityem na domačem igrišču. Danes zvečer jih čaka še drugi nasprotnik v tem tekmovanju, nizozemski Ajax, in čeprav se sliši čudno, bi morali biti Nizozemci »najbolj premagljivi« v skupini, kar nazorno kaže na to kako težka je letošnja prva faza tekmovanja za bele.

Kljub zunanjim razpravam glede Mourinha, Ramosa, Özila, Florentina in Cristiana, je dejstvo da Real Madrid nima časa in potrebe, da bi se ubadal s takšnimi debatami. Najmanjša distrakcija in zmaga se danes lahko izmuzne, kar bi lahko bilo že usodno v tej skupini. Tako da so Mourinhovi načrti jasni: zmagati vse tri tekme na Bernabeu, zmagati v Amsterdamu in vsaj remizirati na igriščih Citya ter Borussije. To je teorija, ker niti ne bi bili presenečeni, da Real morda skupinski del konča s polnim izkupičkom. Če tudi se ne bo vse ujelo, še ne pomeni, da Madrižani niso najboljša ekipa in favorit za končno zmago v skupini.

Psihološka tekma, ki te ne podpira vedno na igrišču, je povzročila da si je beli balet prislužili veliko spoštovanja od Nizozemcev. Ni presenetljivo, tekmeca sta se med seboj pomerila v zadnjih dveh letih štirikrat kar prikaže neko sliko pred tekmo. Madrid je zmagal vse obračune in ni prijel niti zadetka. Če se zanašamo na zgodovino, potem bi tri točke skoraj morale potovati v Madrid. Debate o tem ali bo Sergio Ramos na igrišču ali ne, ne bi smele biti v ospredju, zares pomembna je le zmaga in nove 3 točke.

Morebitni postavi:

Ajax: Vermeer, Moisander, Alderwereld, Blind, Van Rhijn, Poulsen, De Jong, Eriksen, Boerrigter, Sana and Babel.

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos and Varane, Marcelo, Khedira, Xabi Alonso, Di Maria, Modric, Cristiano Ronaldo and Benzema.

Sodnik: Jonas Eriksson

Stadion: Amsterdam Arena

Ura tekme: 20.45