X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

75-100: Real Madrid je povozil Valladolid

Igralec Reala, Mirotič, je dosegel 26 točk in k temu dodal še 10 skokov in tako prišel do valorizacije 46. To je bila prva zmaga Reala v gosteh letos.

Tri dni potem, ko so premagali Barcelono v njihovi dvorani Palau, so se igralci Valladolida vrnili na parket. Nasproti jim je stal Real Madrid, ki ni dopustil možnosti presenečenja in je brez težav premagal domačine v dvorani Polideportivo Pisuerga z rezultatom 100-75.  Šlo je za drugi krog lige Endesa in zdaj igralce Reala čaka turneja po ZDA.  Izjemni Mirotič je bil daleč najboljši igralec tekme in je imel najboljšo tekmo kariere. Končal pri 26 točkah, 10 skokih in valorizaciji 46. Zadel je vse 4 trojke, ki jih je vrgel.

Pred tekmo je bilo mogoče vse in gledalci v dvorani Polideportivo Pisuerga so to vedeli. Upali so, da bo njihova ekipa sledila poti, ki si jo je začrtala z zmago nad Barcelono. Gledalci so pričakovali še en čudež proti vrhunski ekipi Reala iz Madrida pod vodstvom Pabla Lasa. Prve minute so kazale na še eno odlično predstavo domačinov. Sinanovič je dominiral pod košem in Tripkovič, O’Leary in Renfroe so igrali odlično na zunanjih položajih. Real, ki je začel s peterko Llull, Carroll, Rudy, Mirotič in Slaughter, je moral uporabiti vse moči, da je lahko obdržal priključek z domačini po prvi četrtini, ki se je končala z 24-23 za domače. Predvsem odlični Mirotič in eksplozivni Llull sta držala Real zraven. Oba sta prvo četrtino končala s po šestimi točkami.

Ko je Laso ocenil situacijo po prvi četrtini je na igrišče poslal še drugega Sergia in sicer Rodrigueza. S tem je želel predvsem pohitriti igro. Rodriguez je takoj zadel 5 točk zapored in Llull je dodal trojko. Real je bil na +6. O’Leary pa se ni vdal in s pomočjo Martina je držal priključek z Realom. S pomočjo skokov v napadu so domačini ostali blizu. Nato pa so stvari v svoje roke vzeli igralci Reala. Začel je Mirotič, nadaljeval Rudy s petimi zaporednimi točkami končal Rodriguez s trojko. Rezultat ob polčasu je bil 44-51 za igralce iz Madrida . Mirotič je bil že pri 13 točkah in 6 skokih.

Po premoru je Real popravil obrambo in začel igrati tako, kot si je želel trener Laso. Prednost je povečal predvsem na račun metov izza črte 6.75.  Najprej je zadel Draper, nato pa so zadeli še Suarez, Mirotič in Llull. Kmalu je semafor kazal že 46-67 v korist Reala, a Laso ni želel da bi se igralci sprostili in je še naprej zahteval resnost in borbenost na igrišču. Najbolje se je ponovno odzval Mirotič, ki je pokončal domačine. Pred zadnjimi desetimi minutami je Real vodil z 57-71.

Četrta četrtina se je odvijala podobno kot tretja in Madridiste so ponovno pokazale svojo napadalno moč. Dve trojki Rodrigueza, Rudyjevo zabijanje in neustavljivi 21 letni krilni center iz Črne Gore so nadaljevali z uničevanjem domače ekipe in zraven so si vsi še lepo zapomnili statistiko. Zadeli so še Reyes, Draper in Pocius. Trojka Carrolla je končala bero točk za tisti večer in rezultat se je ustavil pri stotici za Real in 75 točkah za Valladolid.

Statistika Tekme

BLANCOS DE RUEDA VALLADOLID 75 (24+20+13+18): Tripkovic (10), Martín (15), Renfroe (9), O’Leary (14), Sinanovic (12) –starting team-, Grimau (3), Navarro (8), Mohammed (2), Izquierdo (-), Cizauskas (2) y Edu Ruiz (-).

REAL MADRID 100 (23+28+20+29): Llull (15), Carroll (10), Rudy (7), Mirotic (26) y Slaughter (-) – starting team- Reyes (8), Draper (4), Pocius (5), Rodríguez (12), Suárez (5) y Begic (8) y Hernangómez (-).