X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

LP: Ronaldo in Benzema popeljala RM na vrh lestvice

Nova velika zmaga Real Madrida v Amsterdamu proti Ajaxu s spektakularnim zadetkom Benzemaja in hat-trickom Cristiana Ronalda, kar je pomenila 5 zaporedna zmaga pred el Clasicom.

Real Madrid stopnjuje formo. Če so v nedeljo “razbili“ Deportivo, so včeraj storili povsem isto z Ajaxom, z golom Benzemaja, ki je verjetno najlepši do sedaj v Ligi prvakov in hat-trickom Cristiana Ronalda, ki je tudi tako postal najboljši strelec. Real Madrid je tudi ekipa, ki je dosegla največ golov trenutno, je zabeležila svojo 5 zaporedno zmago, kar jih je pripeljalo na 1. mesto v skupini D, le 4 dni pred veliko tekmo proti Barceloni.

Real Madrid je na Amsterdamski Areni nosil svoje zelene drese in ponovil svoje odlične predstave prejšnjih let, ko je premagal Ajax v (pred)lanski sezoni. Los blancosi so iskali svojo 5. zaporedno zmago, na igrišče pa so stopili tudi Kaka, Essien in Callejon. Niso potrebovali veliko časa, da so pokazali da je Amsterdamska Arena njihovo najljubše gostovanje. Bolj natančno: 4 minute. Toliko časa so potrebovali, da so se znebili pritiska domače ekipe in njenih navijačev, da so prišli do prve priložnosti. 3 v prvih 15 -ih minutah. Vse je ustavil odlični vratar Vermeer, kateri je prav tako odlično branil že na prvi tekmi proti Dortmundu.

Cristiano je prvo priložnost imel v 13-i minuti, akcijo je začel Callejon ko je ukradel žogo na polovici igrišča. Canterano je podal Kakaju, kateri pa je našel Cristiana Ronalda, kateri pa ni premagal domačega vratarja po tem ko se je znašel v situacija 1-1. Naslednja, dvojna priložnost, je sledila nekaj minut kasneje. Odličen solo tek Ronalda na levem krilu, potem pa prodor v sredino igrišča in podaja do Kakaja, ki je streljal na gol. Strel Brazilca je blokiral Vermeer, ponovno pa se je izkazal ko je odbranil še strel Benzemaja, ki je odbitek probal spremeniti v zadetek.

Pritisk Real Madrida je postajal vse večji, tekma pa je bila tudi dvakrat prekinjena zaradi žoge. Bilo je samo še vprašanje časa, kdaj bo Real Madrid dosegel svoj prvi gol. In ta je prišel 3 minute pred iztekom prvega polčasa. Real je imel kar nekaj še čistih priložnosti, da bi dosegel gol. Prva je bila ponovno Cristiana, ki je kasneje dobil svoj prvi zasluženi gol. Prvi strel z glavo je končal v Vermeerejevih rokah v 36 minuti in minuto kasneje ko je vole portugalca šel le malo mimo vrat. 3 priložnost je bila Marcela v 38. minuti vendar je njegov strel prav tako odbranil vratar Ajaxa.

Kot smo napisali je gol prišel pred polčasom. Žogo je na sredini igrišča priboril Benzema, ki se je otresel domačega branilca. Podajo v prostor je v 42. minuti izkoristil Cristiano Ronaldo in tako dosegel svoj prvi gol na tekmi. Casillas je bil povsem neviden v prvem polčasu, Real Madrid pa je odšel na odmor z golom prednosti.

Spektakularen gol Benzemaja in hat-trick Ronalda

Drugi polčas se nebi mogel začeti bolje za gostujoče nogometaše ter vse ljubitelje nogometa. Amsterdam Arena je bila priča enemu od najlepših golov v letošnji izdalji Lige prvakov. Podaja Kakaja v 48 minuti in “škarice“ Benzemaja so presenetile Vermeera. Gol, ki je storil veliko škodo Ajaxu, saj se je vse kar je pripravil domači trener podrlo v nekaj minutah. Real Madrid je še vedno imel popoln nadzor nad tekmo, vendar je nogomet nepredvidljiv šport, kar se je izkazalo nekaj trenutkov kasneje. Izveden kot ter Moisander, ki je bil na drugi vratnici je Ajaxu ponovno dalo upanje, ko je z glavo zadel v 56 minuti.

Mourinho je takoj reagiral ter tako poslal v igro di Mario namesto Callejona v 61i minuti. Argentinec bi lahko povečal vodstvo, vendar je njegov strel ponovno odbranil odlični vratar Vermeer. Priložnosti so se vrstile ena za drugo in Hoesen, ki je zamenjal Sanaja je imel odlično priložnost da izenači. Özil in Khedira sta nadomestila Kakaja in Essiena, kar je okrepilo vezno linijo Real Madrida, kar je bilo odločilno za naslednja gola. Cristina je dosegel oba gola. Prvi je bil rezultat odličnega medsebojnega sodelovanja z Benzemajem in z lepim, natančnim strelom povečal prednost Reala v 79 minuti. 2 minuti kasneje se je ponovno izkazal z lobom. Tako je Cristiano Ronaldo dosegel tudi svoj drugi zaporedni hat-trick (prvi proti Deportivu). Tako je tekmo končal na najboljši možni način in se tako s 5 zaporedno zmago lahko v miru pripravijo za el Clasico.