X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Mourinho: “El Clásico ustavi nogometni svet”

 “Srečen sem v Madridu in tu hočem ostati; z Real Madridom sem podpisal še za štiri leta, to je najboljši nogometni klub na svetu”, komentira madridski trener za Bein SportTV.

Real Madrid se to nedeljo srečuje z Barcelono, kar bo že tretji el Clásico v sezoni, in madridski trener José Mourinho se je pogovarjal z Bein SportTV o omenjeni tekmi in o vseh aktualnostih belega kluba: “Madrid- Barça so tekme, ki jih obožujemo igrati, verjetno Barcelona misli enako. V tem smislu je el Clásico malce bolj poseben od drugih tekem v La Ligi. Ljubitelji nogometa ustavimo svet, ko igrata Barcelona in Madrid. Število navijačev na prejšnji Supercopi Španije, je jasen dokaz, da imajo ljudje več zanimanja za el Clásico, kot pa kakšno tekmo Lige Prvakov. Naš cilj je zmaga v domačem prvenstvu. El Clásico so samo tri točke. Dvoboj v nedeljo je tekma La Lige. Dva glavna nasprotnika, ki vesta če eden osvoji tri točke, drugi ne dobi nič”, trdi Mourinho.

Madridski trener je izpostavil period, ki ga trenutno preživlja v klubu in ga ocenil zelo uspešno,  tako na profesionalnem, kot osebnem področju: “Srečen sem v Madridu in tu hočem nadaljevati. Podpisal sem še za 4 leta, to je najboljši nogometni klub na svetu. Po Angliji in Italiji, je bil Real Madrid klub, ki mi je manjkal v življenjepisu. Sedaj, ko sem tukaj, moram trdo delati in dati vse od sebe. Vsi vedo, da sem bil zelo srečen v Londonu in moja družina prav tako. Sigurno se bom vrnil tja, saj hočem trenirati še veliko časa in v Madridu je težko ostati”, pravi Mourinho.

Real Madrid diha z polnimi pljuči v tej sezoni in še lahko računa na vse lovorike. Trener je razložil ključe do uspeha, tako za preboj iz skupine, kot za osvojitev la Décime. “Vse je odvisno od detajlov. Verjamem, da se vsi strinjamo, da Chelsea lansko sezono ni bila najboljša ekipa na svetu. Ampak so osvojili Ligo Prvakov. To me zelo veseli, saj sem malce ‘blues’. Za dvig pokala moramo biti v četrtfinalu ali polfinalu. Nato lahko zmagamo ali ne. Želimo biti tam, a naša skupina je zelo težka, saj so v njej aktualni prvaki Španije, Anglije, Nemčije in Nizozemske”.

Ekipa belih lahko računa na dva izmed najboljših napadalcev na svetu in José Mourinho ima samo pohvalne besede za oba. “Benzema se giba, kot riba v vodi. Včasih igra na 9ki, včasih na 10ki. Zelo dobro se giba. Higuaín je bolj klasičen napadalec; on je tisti, ki zaključuje ofenzivne akcije. V mojem primeru potrebujem oba, tako Karima kot Pipito. Deliti minute med tema dvema napadalcema ni lahko. Zaradi njih analiziram karakteristike tekme, nasprotnika, našo taktiko igre in na podlagi tega se odločim”.