X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi proti Ajaxu: Mourinho

“Izpolnili smo svoj cilj, zmaga nam daje nekoliko miru v skupini”, pojasnjuje trener belih.

José Mourinho je bilo zelo zadovoljen po prvi zmagi Real Madrida v gosteh v Ligi Prvakov. Pohvalil je igro svojih igralcev: “Ekipa mi je bila zelo všeč, 75 minut mi je bila zelo všeč. Prvih 45 minut in do Ajaxovega gola smo imeli nadzor nad tekmo. Igrali smo proti drugačnemu Ajaxu, z drugačno filozofijo, z bolj obrambno igro in verjamem, da smo igrali dobro”.

Dve tekmi in 6 točk, to je bilanca Real Madrida v skupinskem delu Lige Prvakov. Mourinho pravi da je ekipa: “izpolnili smo svoj cilj v zelo težki skupini, v kateri ni šale, kjer če izgubiš eno tekmo lahko zaideš v težave. Dve zmagi nam omogočajo nekaj miru, to je najpomembnejše”.  Pohvalil je tudi zadetke Cristiana: “Zadeva in ve, da so njegovi goli pomembni”.

Portugalski trener je takole povzel ključne trenutke s tekme proti Ajaxu: “Igrali smo zelo dobro dokler smo vodili 0-2, igrali smo perfektno. Imeli smo odličen prvi polčas, dobro smo bili postavljeni… igra mi je bila všeč. Po prejetem zadetku smo izgubili kontrolo in 10- 15 minut bili v težkem položaju. Potem je prišel tretji zadetek in vse se je vrnilo v normalo, Ajax se je vdal, misleč da je tekma že odločene in mi smo znova kontrolirali celotno situacijo, prišel je še četrti. Zaslužena zmaga in tri zelo pomembne točke v zelo težki skupini”.

Mourinho je jasno odgovoril na vprašanje o prejetem zadetku po kotu Ajaxa: “Težko je komentirati, raje bi govoril znotraj ekipe kot pa pred mediji. Videli ste enak gol kot jaz. Če mislite, da je še veliko stvari za popraviti, jaz mislim da ni tako. Dobro smo organizirani”.

Poudaril je delo ekipe in dinamičnost rezultata: “Zmagovati tekme zaporedoma je zelo pomembno za doseganje naših ciljev in večjo samozavest. Ekipa je bila skoncentrirana, igrala je vrhunsko, z dobrim gibanjem posameznikov in celotne ekipe. Odigrali smo zelo dobro tekmo in tako moramo nadaljevati. Ne moremo dobiti vse tekme, a s tako odločnostjo, kompromisom in dobro koncentracijo na sami tekmi, se individualna kvaliteta spremeni v kolektivno in normalno je, da dosegamo vedno boljše rezultate”.

Madridski trener je argumentiral svojo odločitev, da postavi Kakája v začetno enajsterico proti Ajaxu: “Kaká je bil v začetni postavi in Özil na klopi, a ne bo vedno tako. V poštev sem vzel njegove karakteristike, nasprotnika in njegov trud čez teden, in ugotovil, da nam bo prišel prav proti Ajaxu. Mediji vedno mislijo, da če je kakšen od ‘velikih’ igralcev na klopi, da to predstavlja velik problem, moje naloga je, da razmislim kdo bo na zelenici odigral najbolje proti danemu nasprotniku. Izbrati moram 11 igralcev, vedno bo nekdo, ki bo ostal zunaj”. Na zadnje je pohvalil tudi Ramosa: “Igral je dobro. Zelo dobro je odigral vse tri tekme, po tem ko je bil na klopi. Zame odlično, to iščem”.