X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Casillas na Camp Nou: 70 obramb v 15 tekmah

Iker Casillas je prejel več zadetkov v Madridu kot pa v Barceloni na 33 medsebojnih obračunih.

Letos je Iker na prvi tekmi super pokala v Barceloni v 84.minuti Messiju obranil strel iz bližine, kar je pripomoglo k Realovi osvojitvi tega pokala. Ta parada je sledila le 20 sekund po tem, ko je Di Maria matiral Valdeza po njegovi hudi napaki. Statistika pravi, da je Messi zadel 15 golov na 19 tekma, ko je bil v vratih Casillas, ampak občutek v Barceloni je ta, da je Iker še vedno čudodelec.

Ikerjevih 70 obramb na 15 tekmah na Camp Nou dokazuje prav to. V Barceloni je prejel manj zadetkov(28) kot jih je v El Clasicih na Bernabeu(30). S številkami na tabeli je še vedno San Iker, čeprav nekatere kritike kažejo na to, da ni več isti kot v prejšnjih sezonah. Prejel je 12 zadetkov na desetih tekmah. Sedem iz udarcev iz prekinitev: 2 prosta strela, 1 enajstmetrovka in 4 zadetki iz predložka iz kota. Prav posledica slednjega je bil tudi zadetek na Amsterdam Areni, ki je požel mnogo kritik, ki so »pozabile« na njegovo obrambo Messiju v Super Copi v Barceloni.

V preteklosti: Ikerjeva statistika na Camp Nou beleži 4 zmage, 4 neodločene izzide in sedem porazov. Casillas je bil ključen mož na osmih tekmah, ko se je Madrid vračal neporažen iz katalonske prestolnice. Rekordno število obramb je dosegel na tekmi, ki se je končala z 1-1 v sezoni 2005/06. Tega večera je zelenico zapuščal s kar enajstimi obrambami. Iker je edini vratar v zgodovini Reala, ki se je vračal z Camp Nou-a dvakrat nepremagan, to mu je uspelo v sezoni 2003/04(0-0) in sezoni 2007/08(0-1). Na tej tekmi, ki se je končala brez zadetkov je obranil vse kar je šlo na njegova vrata, čeprav je dobil dve enajstmetrovki. V sezoni 2003/04 (1-2) je dvakrat neverjetno obranil Overmarsu in Xaviju in dobil v Asu oceno štirih zvezdic. Messi je njegov nasprotnik, vendar Casillas nikdar ne podleže. Argentinec je zadel hattrick v sezoni 2006/07, vendar vratar belih je branil dve priložnosti iz oči v oči Etooju. Le na tekmi, ki se je končala s 5-0(2010/11) je imel dokaj »prikrito« predstavo.

Vse je v rokah človeka čudežev.