X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid se v ZDA še ni pomeril z ekipo NBA

 

Real Madrid je do sedaj štirikrat igral z ekipami iz lige NBA, vendar so se srečanja vedno odvijala v Evropi, kjer je Real Madrid v sezoni 2007/2008 uspel premagati Toronto Raptorse. Trenutno vodilni klub Lige Endesa in prvak španskega Super pokala, se bo teden dni pripravljal v ZDA – izkušnja, ki je igralci košarkarske ekipe Reala še niso doživeli. Real Madrid se bo v ZDA tako tudi prvič pomeril s katero iz ekip lige NBA – nasprotnika bosta ekipi Memphis Grizzlijev in Toronto Raptorsov. Real Madrid je do sedaj štirikrat igral proti ekipam NBA, pred skoraj štirimi leti pa so na domačem igrišču uspeli poraziti ekipo Toronto Raptorsev z rezultatom 104-103. Sedaj se merenguejem ponuja še priložnost, da dosežejo tudi prvo zmago nad ekipo NBA v ZDA, kar je do sedaj v sezoni 2005 uspelo le Maccabiju iz Tel Aviva.

Ekipa Pabla Lasa bo tako nekaj dni okušala način Ameriškega igranja košarke, mini turneja pa bo nagrada za izjemen začetek sezone Reala, v katerem je ekipa zmagala vse odigrane tekme, vključno s tekmo za naslov španskega Super pokala. Med bivanjemv ZDA bo ekipa Reala poskušala premagati ekipi Grizzlijev in Raptorsev.

To bo tudi prvič, ko se bo ekipa Real Madrida z ekipo iz lige NBA spopadla na domačem terenu. Real Madrid namreč še ni nikoli gostoval v ZDA, je pa kljub temu že premagal ekipo iz lige NBA. 11. oktobra 2007 je na domačem terenu z rezultatom 104-103 premagal ekipo Toronto Raptorsov. Sergio Llull, ki je na omenjeni tekmi dosegel 17 točk in Filipe Reyes (izpustil tekmo zaradi poškodbe) sta edina preostala člana ekipe, ki ji je uspel zgodovinski uspeh.

Skozi zgodovino kluba se je Real še trikrat pomeril z ekipami NBA. Prvič se je na turnirju McDonald’s Open, ki se je odvijal v Madridu, 24.10.1988 pomeril z Boston Celticsi. Za Boston Celticse je takrat igral tudi legendarni Larry Bird. Tekma se je končala z zmago Celticsov z rezultatom 111-96.

Čez pet let se je Real ponovno pomeril z ekipo NBA, tokrat na turnirju McDonald’s Open v Münchnu. 22. oktobra 1993 je Real tako proti Phoenix Sunsom izgubil s 145-115. Zadnja tekma med Realom in katero izmed ekip iz NBA se je odigrala v sklopu NBA Europe Live Toura, 8. oktobra 2009. Real Madrid je takrat moči meril z ekip Utah Jazzov, ekipa Kirilenka pa je zmagala z rezultatom 109-87.

Real Madrid je pripravljen da se sooči z dvema novima izzivoma, saj je trenutno ena izmed najboljših ekip v Evropi. Kljub temu, da gre le za prijateljski tekmi, pa bo miselnost ekipe enaka kot ponavadi: zmaga. Če bo Realu uspelo katero izmed tekem zmagati, bo postal druga ekipa v zgodovini, ki ji je uspel takšen podvig. Pred tem je v ZDA bil uspešen Maccabi iz Tel Aviva.