X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Pred nocojšnjim El Clasicom: Dvoboj strelcev

Nihče na svetu ni sposoben doseči številk Messija in Cristiana. Messi in Ronaldo sta dosegla skupno 234 zadetkov v ligi od sezone 2009/10, ko sta začela »sodelovati« v Španiji. Vsako leto presežeta začetek omenjene sezone in letošnja sezona se ni mogla začeti bolj izenačeno: oba sta dosegla 6 zadetkov na prvih šestih tekmah. El Clasico bo še kako razburljiv.

Messi in Cristiano. Cristiano in Messi. Možno je, da bomo priča dvoboju najboljših strelcev v zgodovini med dvema igralcema. Oba narekujeta tempo v Španiji in Evropi ter sta tista, ki si delita nadvlado nad ostalim nogometnim svetom. Oba z različnim stilom, vendar s skupnim imenovalnikom: edinstveni rekordi. Od tedaj, ko sta začela skupaj igrati v Španiji, sezono za sezono uprizarjata krvav boj kdo bo postal najboljši strelec sezone v ligi. To so številke:

Sezona 2009/10: Cristiano Ronaldo je podpisal z Real Madridom, po tem ko je prišel iz Manchester Uniteda in oči vseh navijačev so bile uprte na njegov dvoboj z Messijem. V Ligi je bil Argentinec tisti, ki je zmagal tekmo s Portugalcem. Messi je zadel 34-krat v domačem prvenstvu, medtem so bili trije goli doseženi z glavo, eden pa je bil plod enajstmetrovke. Na drugi strani je CR7 dosegel 26 zadetkov(3 z glavo in 4 iz enajstih metrov). V Ligi prvakov je Messi zadel gol več od portugalskega reprezentanta( osem zadetkov proti sedmim Cristianovim)

Sezona 2010/11: Cristiano Ronaldo je končal to sezono s pospeškom in zategnil pas pri nič manj in nič več kot 41 zadetki. Leo Messi je imel takrat v svoji statistiki 31 zadetkov, 10 manj od Portugalca. V Ligi prvakov pa je bil igralec Barcelone tisti, ki je končal tekmovanje z 12 zadetki, medtem ko jih je zvezdnik belega baleta dosegel 6. Polovico Messijevih.

Sezona 2011/12: Prejšnje leto je Messi dosegel mejo 50 zadetkov(49 z nogo in enega z glavo). Medtem Ronaldo ni mogel slediti tempu Argentinca in je ostal pri 46 zadetkih(7 z glavo). To je bila sezona, kjer sta oba potrdila, da ni nobenega drugega na svetu, ki bi bil zmožen preseči te rekorde, ki sta jih dosegla v španski ligi.

Sezona 2012/2013: To leto se ni moglo začeti bolj izenačeno. Leo Messi je dal v domačem prvenstvu na prvih šestih tekmah šest zadetkov… in Cristiano se je izenačil z njim s svojimi šestimi. Le Radamel Falcao, s sedmimi zadetki, je presegel oba zvezdnika v tej ligi.

Cristiano, neustavljiv iz enajstih metrov

V dvoboju med Messijem in Ronaldom je Portugalec tisti, ki prednjači iz strelov iz bele točke. Ronaldove številke so nedosegljive in nihče nima toliko zadetkov iz enajstih metrov kot on. Vsega skupaj je Cristiano zadel 27 enajstmetrovk v njegovih štirih sezonah pri Realu, medtem ko jih je v istem času Messi zadel 16.