X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real želi še šesto zaporedno zmago

Današnji derbi bo že tretji v letošnji sezoni in drugi na Nou Campu. Real Madrid v tekmo vstopa z odličnim nizom petih zaporednih zmag in v pričakovanju znižanja točkovnega zaostanka za Barcelono. Zmaga nad blaugrano v Super pokalu izpred meseca dni je lahko še dodaten motiv, da ponovno premagajo največjega rivala na njihovem stadionu. Cristiano Ronaldo, ki je zadel na zadnjih petih srečanjih proti Barceloni bo glavno orožje belega baleta. Barcelona, ki bo na tekmi pogrešala poškodovana Puyola in Thiaga je do sedaj zmagala na vseh tekmah tako v španskem prvenstvu kot v Ligi prvakov. Vodilni v ligi in zadnji zmagovalec lige bosta tako danes še enkrat več zaustavila svet.

Srečanje med Real Madridom in Barcelono bo že tretje v zadnjih dveh mesecih. Do sedaj je vsaka izmed ekip zabeležila po eno zmago, vendar imajo galaktiki psihološko prednost, saj so pred mesecem dni osvojili Super pokal, obenem pa so Barcelono na zadnjem gostovanju v La Ligi premagali. Real je v naletu, saj je zmagal na zadnjih petih tekmah, njihov cilj je zmanjšati zaostanek za Barcelono na pet točk, v prid pa jim govorita tudi rezultata zadnjih dveh tekem, ko so najprej doma premagali Deportivo 5-1, potem pa svoj strelski pohod nadaljevali še na gostujoči tekmi proti Ajaxu z zmago 1:4.

Kot po navadi, so se v taboru belega baleta odločili, da bodo potovali v Barcelono na dan tekme. »So tekme, na katere se je enostavno pripraviti s psihološkega vidika. Noben veličasten govor ni potreben. V tekmah kot je ta, je dovolj, da prispeš tja za tekmo«, je razložil Mourinho. Brez dvoma bo glavno orožje Cristiano Ronaldo, ki je v odlični strelski formi, saj je na zadnjih štirih tekmah zabil osem golov, od tega dva hat tricka in je prvi strelec Lige prvakov, ter za en gol zaostaja za vodilnim strelcem v La Ligi. Da rad zabija tudi Barceloni govori naslednji podatek – na zadnjih petih srečanjih proti Barceloni se je vedno vpisal med strelce.

Jose Mourinho je na zadnjih dveh tekmah v igro poslal 17 igralcev od tega jih je pet začelo obe tekmi proti Deportivu in Ajaxu (Casillas, Ramos, Pepe, Marcelo in Crstiano Ronaldo). Ta podatek govori o dolgi in kvalitetni klopi, ki jo ima na voljo Mourinho. Na drugi strani je Vilanova uporabil 16 igralcev proti Sevilli in Benfici, vendar je od tega kar deset igralcev igralo na enaki poziciji v začetni postavi (Valdes, Alves, Mascherano, Alba, Xavi, Busquets, Fabregas, Alexis, Messi in Pedro).

MEDSEBOJNE TEKME V LA LIGI
  T Z N P DG PG
Real Madrid 164 69 31 64 266 256
Barcelona 164 64 31 69 256 266

Barcelonin začetek v sezono, prvo pod vodstvom Tita Vilanove je neprekosljiv. Zadnji poraz so doživeli ravno na povratni tekmi proti Realu v Super pokalu, od takrat naprej pa nanizali kar osem zmag na osmih tekmah, od tega šest zmag v ligi, kar jih seveda uvršča na vodilno mesto.