X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Realu ni uspelo obrniti rezultata v Memphisu

Real pri katerem sta blestela predvsem Mirotič in Rudy je pred zadnjimi 4 minutami še vedno imel možnost za zmago proti udeležencem končnice lige NBA. Nato pa je na sceno ponovno stopil Rudy Gay, ki je zagotovil da je zmaga ostala doma v FedEXForumu.

Košarkarjem Reala ni uspelo začeti turneje po ZDA z zmago proti ekipi Memphis Grizzlies. Lasova ekipa je igrala težko tekmo in je malo pred koncem še vedno imela možnosti za zmago. Vseeno so bili Grizliji močnejši. Blestel je predvsem Rudy Gay z 27 točkami. Gay jih je ustavil na poti do zmage na spektakularni tekmi. Pri Realu sta bila najboljša Rudy Fernandez z 16 točkami in Nikola Mirotič z 14 točkami.

Že od začetka se je tekma igrala z peklensko hitrostjo. To je bilo seveda za pričakovati, saj se v ZDA igra izredno hitra košarka, ki temelji na spektaklu in izredni kvaliteti posameznikov. Memphis je želel takoj zavladati na igrišču z njihovimi zvezdniki kot so Conley, Gay, Randolph in Gasol. Naleteli pa so na Real Madrid, ki tudi igra izredno hitro košarko in se Grizlijev ni niti najmanj ustrašil. Laso je v  peterko dodal še Carrolla in tako je peterki zagotovil še več hitrosti in meta iz razdalje.  Tako je Real prvič prevzel vodstvo v peti minuti potem ko so Carroll, Mirotič in Rudy zadeli tri zaporedne trojke. Bilo je 14-15.

Real je nasprotnika prisilil, da je vzel prvo minuto odmora. Po odmoru so Grizliji začeli napadati koš Reala od blizu. Predvsem Gasol in Gay sta spravljala obrambo Belih v težave. Po prvi četrtini je bilo razmerje košev iz rakete kar 24-6 v korist moštva iz Memphisa.

Odstotek meta iz igre domačinov ni padel pod 60%. Pondexter je zadeval trojke in z devetimi točkami je svojo ekipo popeljal v vodstvo za 11 po 15 minutah igre. Madrid ni zapaničaril in se je začel vračati v igro. Slaughter je igral odlično in je navdušil občinstvo z izjemno blokado na Randolphu.

Madrid je dominiral pri skoku v napadu in tudi raznolikost Mirotiča je Real držala v igri. Štiri minute pred polčasom je Real zaostajal za 6 točk. Razlog da Real ni še bolj zmanjšal prednosti je bil v neuravnoteženem klicanju osebnih napak, a tudi to je del igre v NBAju. Namesto da bi  bili blizu so igralci Reala odšli na glavni odmor z zaostankom 15 točk.

V tretji četrtini je Real našel ravnotežje pri doseganju točk z vseh pozicij. Dobra igra Draperja, Carrolla in Slaughterja je nekako zaustavila nalet domačih, ki ga je spet vodil odlični Rudy Gay. Gay je bil razlika med ekipama skozi celotno tekmo. Do konca tretje četrtine je dosegel že 22 točk in njegova ekipa je vodila z 87:71.

Ko je že izgledalo, da je tekma odločena in so Američani začeli z ekshibicijo, pa je Real ohranil zbranost in je začel še en povratek v tekmo. Peterka Llulla, Rodrigueza, Pociusa, Suareza in Reyesa je Realu dala novega zaleta in moči. Po trojki branilca Reala, ki je zaključila delni izid 15-4 v korist Reala, je domačega trenerja ponovno prisilila v  minuto odmora. Štiri minute do konca tekme je pri rezultatu 91-86 v korist Grizlijev domači trener v igro ponovno poslal svojo prvo peterko. V glavni vlogi je zablestel Rudy Gay, ki je dosegel tri koše zapored. Zaustavil je povratek Reala in zagotovil zmago domačinom z rezultatom 105-93. Real naslednjo tekmo igra v ponedeljek proti Raptorjem iz Toronta. Na zadnji tekmi njihovega obiska ZDA bodo poskusili osvojiti prvo zmago.

Statistika tekme:
MEMPHIS GRIZZLIES 105 (33+29+25+18): Conley (18), Allen (6), Gay (27), Randolph (12) y Gasol (16) –cinco inicial- Bayless (4), Arther (0), Dunigan (-), Dupree (-), Ellington (2), Haddadi (2), Murray (-), Pondexter (10) in Speights (8).

REAL MADRID 93 (25+22+24+22): Llull (5), Carroll (11), Rudy (16), Mirotic (14) y Reyes (6) – cinco inicial- Rodríguez (8), Suárez (5), Pocius (9), Draper (9), Slaughter (6), Begic (2) in Hernangómez (2).