X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

2-2: Dostojanstveno tudi na tretjem El Clasicu

Remi na ramenih Cristiana Ronalda, ki je vstopil v zgodovino s tem, ko je zadel na šestih zaporednih tekmah proti Barceloni in včeraj izničil Messijeva gola. Barcelona 2-2 Real Madrid

Tretji El Clasico sezone je bil živahen in zanimiv. Real Madrid si je priigral nekaj čistih priložnosti in zadel tudi okvir vrat po strelu Karima Benzemaja,  vendar je bila Barcelona, ki je naredila več prekrškov od svojega nasprotnika, bolj učinkovita pred vrati. Ronaldo je vstopil v zgodovino po tem, ko je zadel še na šestem zaporednem El Clasicu. Cristiano je Real povedel v vodstvo, nato pa je Messi izenačil pred odmorom z edinim strelom na gol, ki ga je imela domača ekipa v prvem polčasu, v katerem so prednjačili gostje. V drugem polčasu so se stvari obrnile. Messi je zadel iz prostega strela, Ronaldo pa je izzid poravnal. Tretji Clasico sezone se je končal z remijem.

Real Madrid je začel tekmo z jasnimi idejami. Vršil je pritisk na nasprotnika, ko je ta imel žogo v svoji posesti. Beli, ki niso čutili združenega pritiska od navijačev ali domače ekipe, so dominirali in si priigrali resnejše priložnosti v prvem polčasu. V bistvu so imeli gostje tudi prvo priložnost na tekmi po strelu Di Marie v 6.minuti, ki je končal prek vrat. V kratkem času so nanizali še več nevarnih priložnosti. Ronaldova podaja Benzemaju nekje v bližino enajstih metrov, a Francoz je v 13.minuti žogo slabo zadel. V le 15.minutah si je Real Madrid uspel priigrati dve priložnosti, medtem ko Barcelona ni imela niti strela na gol in je storila šest prekrškov proti le enemu Reala.

Real Madrid je bil deloval zelo dobro na igrišču. Igrali so svojo igro in hitro bili zasluženo nagrajeni. V naslednjih šestih minutah so si priigrali tri resne priložnosti. Prva, poizkus z glavo Ramosa po podaji iz kota v 19.minuti, je svoj cilj zgrešila za le nekaj centimetrov. Druga priložnost se je končala z zadetkom, po akciji Reala v kateri so nanizali skupaj deset podaj na območju domače ekipe in se zasluženo veselili vodstva. Khedira, Xabi Alonso, Di Maria, Marcelo in Özil so bili vključeni v akcijo, ki je spravila žogo do Benzemaja, ki je potem z zelo dobrim pregledom našel na levi strani igrišča samega Ronalda. Nizek in močan strel ob vratnici Portugalca je v 23.minuti presenetil Valdesa. To je bila šesta zaporedna medsebojna tekma v kateri je Cristiano našel žogi pot v mrežo. 0-1 in le 2 minuti kasneje bi Real lahko povišal vodstvo, vendar je Benzema stresel le prečko, Di Maria pa je zgrešil po odbiti žogi.

V pol ure igre so imeli ligaški prvaki pet priložnosti, ali so zadeli prečko ali pa jim jih je ubranil Victor Valdes. Medtem je Barcelona imela le en strel Inieste od daleč v 21.minuti, vendar pa so s prvim strelom na okvir vrat izenačili. Odbita žoga je v visokem loku prišla v gostujoči kazenski prostor, Pepe jo je skušal izbiti, a je zgrešil s skokom, zato je žoga prišla do Messija, ki je neoviran premagal Casillasa v 31.minuti za izzid 1-1. To je bil tudi končen izzid prvega polčasa. Bil je nepravičen do Belih, ki so bili mnogo boljši.

Še dva zadetka, za vsako ekipo po eden, v drugem polčasu
Mourinho je imel le malo za postoriti med odmorom. Njegova ekipa je dominirala na Nou Campu in Beli so bili že v prvem napadu 2.polčasa blizu, da nagradijo svojo superiornost. Özil se je prebil do kazenskega prostora in že preigral Mascherana z lepo ruleto, vendar je bil s strani Argentinca v 46.minuti podrt na tla v kazenskem prostoru. Delgado Ferreiro je menil, da to ni prekršek za najstrožjo kazen. Tekma je bila razburljiva in borba za žogo na sredini je bila neizprosna. Več priložnosti je bilo na obeh straneh in v 60.minuti je Barcelona povedla iz prekinitve. Messi, ki je bil nepravilno zaustavljen izven kazenskega prostora proti sredini gola, je izkoristil prosti strel, ki ga je poslal prek živega zidu v mrežo za svoj drugi gol na tekmi.

Vse se je obrnilo proti Real Madridu, vendar ta ekipa je skozi celotno svojo zgodovino dokazovala, da se nikoli ne preda. Včeraj na Nou Campu ni bilo izjeme. Özil je izjemno našel Ronalda in Portugalec je zadel svoj drugi gol iz ena na ena z Valdesom v 67.minuti. To je bil ponoven Portugalčev zadetek proti Barceloni in deseti v zadnjih petih tekmah. Katalonska publika je želela dati svoji ekipi dodatnih moči, vendar je imel Higuain, ki je v 61.minuti zamenjal Benzemaja, priložnost da povede Real Madrid v vodstvo s strelom iz težkega kota, a mu je Valdes strel v 77.minuti ubranil. Obe ekipi sta nadaljevali z igro, ko je Montoya tik pred koncem stresel prečko Casillasa, vendar je razmerje zmag in porazov na letošnjih tekmah med Barcelono in Realom ostalo enako(ena zmaga za vsakega in remi), kar se je z  izpisanim izidom odrazilo tudi na semaforju. Tretji Clasico sezone se je končal z remijem.